най-добрите пародии

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

За да бъде една пародия добра и наистина да изпълни функциите си качествено, трябва да се подходи внимателно и с познания, за да не се премине границата на обидата. Освен това едно от свойствата на пародиите е да забавляват, затова трябва да се обърне специално внимание на диалозите и шегите. Днес ще ви представим кои са най-добрите пародии в кино индустрията през годините.

Кой не обича да гледа пародии? Особено, когато участват актьори като Анна Фарис, Чарли Шийн и Лесли Нилсън, пишат от dama.bg. Ако сте почитатели на абсурдни филми и многото смях, сме ви подготвили 6-те най-добри пародии. Кой от тях ви е любим?

„Страшен филм“, 2000 година
„Страшен филм“ (на английски: Scary Movie) (2000), е американски филм, режисиран от Кийнън Айвъри Уейънс и е пародия на филмите на ужасите и мистериите. За основа на сценария са използвани няколко филма от средата и края на 90-те години на 20 век, сред които Шесто чувство, Знам какво направи миналото лято, Обичайните заподозрени, Матрицата, Проклятието Блеър и трилогията Писък.

„Робин Худ: Мъже в чорапогащи“, 1993 година
„Робин Худ: Мъже в чорапогащи“ (на английски: Robin Hood: Men in Tights) е американски приключенски комедиен мюзикъл от 1993 година и пародия на историята за Робин Худ. Филмът е продуциран и режисиран от Мел Брукс, който е също е сценарист с Ивън Чандлър и Дж. Дейвид Шапиро, и участват Кари Елуис, Ричард Луис и Дейвид Чапел в неговия дебют на филма.

„Голият пищов“, 1981 година
Пародията (от старогръцки para, „против“, „срещу“ и ode, „песен“) е жанр в сатирико-хумористичната литература, при който използвайки формални особености на дадено литературно произведение се създава друго, което го представя в комична светлина. Цел на пародията е да бъдат осмяни лични или обществени недъзи или самото произведение, което се използва за основа.

„Епичен филм“, 2007 година
„Епичен филм“ (на английски: Epic Movie) (2007), е американски филм, режисиран от Джейсън Фрийдбърг и Арън Зелцер, пародия на многото високобюджетни филми излезли по кината в последните няколко години. В майсторски направения филм влизат едни най-касовите продукции като: Хрониките на Нарния: Лъвът, Вещицата и дрешникът, Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца, Борат, Хари Потър, Супермен се завръща, Х-Мен, Чарли и шоколадовата фабрика и други.

„Джони Инглиш“, 2003 година
„Джони Инглиш“ (на английски: Johnny English) е британско-американски комедиен шпионски филм от 2003 г. на режисьора Питър Хауит. Главната роля се изпълнява от Роуън Аткинсън.

„Дракула – мъртъв и доволен“, 1995 година
„Дракула“ има множество адаптации, сред които: Носферату – симфония на ужаса, ням немски филм от 1922 година, екранизация на романа; Дракула, американски филм от 1931 година; Дракула, британски филм от 1958 година; Дракула, телевизионен филм от 1968 година; Граф Дракула, филм от 1969 година; Дракула срещу Франкенщайн, американски филм от 1971 година; Дракула, телевизионен филм от 1973 година; The Satanic Rites of Dracula, британски филм от 1973 година; Дракула и син, френска комедия от 1976 година; Дракула, телевизионен филм на BBC от 1977 година; Дракула, филм от 1979 година; Носферату – призракът на нощта, римейк от 1979 година на филма „Носферату – симфония на ужаса“; Дракула: Сериалът, канадски сериал от 1990 година; Дракула, американски филм от 1992 година; Дракула: Мъртъв и доволен, комедия от 1995 година.

Вижте още:8 екранни двойки от романтични филми, които не се понасятРомантичните филми са сред най-предпочитаните, особено от дамите. От една страна те са предвидими, н…Nov 21 2019skafeto.com10 развлекателни филма, перфектни за есенните вечериФилмите са един от начините да релаксираме, след тежък работен ден. Разбира се, в зависимост от жанр…Oct 28 2019skafeto.com