недооценени филми

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Днес ще си поговорим за няколко недооценени филми, които днес са задължителна класика. Разбира се, когато става въпрос за изкуство и по-конкретно за филмово такова обикновено за да се заговори за класика, трябва да мине някакво време, за да може хората да оценят творбата.

През годините Холивуд създават различни филми, които се превръщат в класики и променят света, пишат от dama.bg. Истината е, че много от тях при излизането си са пълен провал и не са толкова популярни. С времето, обаче, стилът и сюжетът им печелят публиката. Представяме ви 6 филма, които днес са класика, но не са оценени в миналото.

„Магьосникът от Оз“ (1939)
Странен, но вдъхновяващ филм за много поколения.

„Уили Уонка и Шоколадовата фабрика“
Филмът е от 1971 година и е изпълнен с много магия.

„Шоуто на Роки Хорър“ (1975)
Филмът е базиран на мюзикъл със същото заглавие.

„Лабиринт“ (1986)
История, изпълнена с много приключения. Дейвид Боуи е един от главните актьори!

„Изкуплението Шоушенк“ (1994)
Филмът е адаптация на роман на Стивън Кинг. Филмът заслужава още в миналото своя успех, защото историята му е вдъхновяваща. „Изкуплението Шоушенк“ (на английски: The Shawshank Redemption) е американски драматичен филм от 1994 г. със сценарист и режисьор Франк Дарабонт, базиран на повестта на Стивън Кинг – „Рита Хейуърт и изкуплението в Шоушенк“. Във филма участват Тим Робинс в ролята на Анди Дюфрейн и Морган Фрийман в ролята на Елис „Ред“ Рединг.

Сюжетът на филма се върти около живота на Анди Дюфрейн в затвора, след като е осъден за убийството на жена си и нейния любовник. Въпреки слабия търговски успех (отчасти заради конкуренцията на филми като „Форест Гъмп“, „Криминале“ и „Скорост“), „Изкуплението Шоушенк“ получава благоприятни рецензии от критиците и се радва на забележителен живот по кабелната телевизия, на видео и DVD. Устойчиво е подреждан между най-добрите филми за всички времена. През 2015 г. филмът е включен в Националния филмов регистър.

„Боен клуб“ (1999)
Филмът представя интересен поглед върху модерния начин на живот и как да се справим с проблемите си. „Боен клуб“ (на английски: Fight Club) е американски пълнометражен игрален филм от 1999 г. на режисьора Дейвид Финчър, базиран на едноименния роман на Чък Паланюк, излязъл на печат три години по-рано. Главните роли изпълняват Едуард Нортън, Брад Пит и Хелена Бонам Картър.

Нортън играе ролята на безименен разказвач – безличен обикновен човек, недоволен от живота си в постиндустриалното потребителско общество „чиновник“. Заедно с Тайлър Дърдън, търговец на сапун (в ролята Брад Пит), той създава нелегална организация, „Боен клуб“. В идеята на филма е залегнал будисткият постулат: „Само губейки всичко можем да постигнем истинска свобода“.

Вижте още:Филмите, които опияняватСвикнали сме уискито да е един от главните реквизити във филмите. Тази напитка често помага на герои…May 18 2020skafeto.com8 екранни двойки от романтични филми, които не се понасятРомантичните филми са сред най-предпочитаните, особено от дамите. От една страна те са предвидими, н…Nov 21 2019skafeto.com


loading...