нова професия

Мариана Попова е сред най-известните певици у нас. Тя има дългогодишна кариера, а гласът й може да развълнува всеки. В последно време обаче нейният живот се подрежда спрямо ангажиментите на любимия й Веселин Плачков. Именно затова изглежда, че Мариана Попова ще бъде с нова професия в Плевен.

Семейството на Мариана Попова и Веселин Плачков вече трайно се установява в Плевен, откъдето е родом актьорът, предават от iWoman.bg. След като през изминалата зима той започна работа като шеф по културата в общината, гласовитата певица реши, че също трябва да оползотворява времето си. И ето, че нова професия чука на вратата – работа в местното музикално училище.

„Днес приехме прекрасни млади певци в НУИ „Панайот Пипков“ гр. Плевен! Голямата новина е, че аз реших да направя и да поема собствен клас! Очаквайте новини и още една дата за прием през септември за клас Мариана Попова. Благодаря за доверието! Вълнуващ и емоционален път ни чака. Очаквам и въпросите Ви на лични!“, анонсира изпълнителката.

Мариана Николова Попова е българска поп-певица, известна с участието си на Евровизия, в журито на „Гласът на България“ и престоя ѝ в къщата на „Vip Brother Bulgaria 2012″. Мариана Попова е родена на 6 юни 1978 г. в София. От 1989 до 1991 г. се занимава с народно пеене и народни танци. Завършва гимназия „Филип Станиславов“. Следва поп и джаз пеене в Нов български университет. От 1996 до 2000 г. е вокал на „Кокомания“, нашумели най-вече с песента „Ти не дойде“. През 2001 г. побеждава в обявения от „Шоуто на Слави“ конкурс за беквокалистки, но остава на работа там само три дни. По-късно печели конкурс за водещи в „БГ радио“, а после – в предаването „Пиано бар „Нощни птици“ по БНТ.

През 2006 г. Мариана Попова е една от петте поппевици, номинирани за наградите на телевизия „ММ“, заедно с Лили Иванова, Белослава, Мария Илиева и Тони. През следващата година отново е номинирана, този път наред с Белослава, Мария Илиева, Камелия Тодорова и Светла Иванова. През 2008 г. отново е номинирана, този път другите певици в категорията са Белослава, Мария Илиева, Аксиния и Невена Цонева.

На 18 май 2006 г. представя България на Евровизия в Атина с песента си „Let Me Cry“, но не успява да се класира за финала, а остава на 17 място в полуфинала. Взима участие в благотворителната инициатива на БТВ – Великолепната шесторка в дует с баскетболния треньор Тити Папазов, като печели най-голяма подкрепа на гласуването за любимец на публиката.

През 2008 г. издава дебютния си албум „New Religion“, в който са включени 11 песни. Между тях има кавър на песента на Паша Христова „Остани“, латино-песен с Орлин Горанов с участието на испанския барабанист Пабло Круз, както и баладата „Let me cry“. Влючени са различни етноси: пее фадо, има дует с Миро от Каризма, в който той пее на иврит, а тя – на английски. През 2009 г. отново взима участие в конкурса на българската Евровизия с парчето си „Crazy“, но не събира достатъчно гласове.

Вижте още:Мариана Попова разкри дали е бременна (Снимка)Мариана Попова е сред българските звезди, които поддържат близък контакт с феновете си, посредством …May 5 2020skafeto.comМариана Попова и Плачков показаха малката принцеса (Снимка)Мариана Попова и Веселин Плачков се радват на семейството си и това е чудесно. Те по принцип не са с…Jun 10 2020skafeto.com

loading...