Иранска манекенка

Иранска манекенка, изправена пред затвор заради полугола фотосесия, се оказва бездомник в Париж – но тъй като историята й привлече вниманието на обществеността, тя бе спасена от френски власти.

29-годишната Негзия бяга от Революционната гвардия в Иран през 2017 г., след като в общественото пространство се появиха нейни снимки, на които красавицата позира в ефирно бельо. Тя твърди, че фотографът се е опитал да я изнасили и защото тя се съпротивлява, той казал на властите, че тя има „забранени“ снимки.

Изправена пред затвор за разпространение на „антиислямска култура“, младата жена скоча в самолет за Франция, където се надява за един нов живот. Тя бяга и търси убежище в Париж на 13 ноември 2018 г., надявайки се да намери безопасност, докато преследва мечтаната си работа в света на модата.

От фотомодел в Иран, през наказание със 148 удара с камшик, до бездомник в Париж (Снимки)

В интервю на Петя Желева за Нова телевизия иранката разкрива своята необикновена история, която публикуваме без редакторска намеса.

От фотомодел в Иран, през наказание със 148 удара с камшик, до бездомник в Париж (Снимки)

„Не съм сигурна коя точно съм днес, но знам, че не съм момичето, което бях. Аз съм момиче, което не може да се върне в родината си… Момиче, което имаше избор: да води обикновен живот или да се бори за това, за което мечтае. И аз избрах втората възможност. Започнах да градя това, в което винаги съм вярвала и искала. Избрах по-трудния път и все още го вървя”, споделя Негзия, която днес е живее на улицата в Париж под номер пореден със статут „бежанец във Франция”.

В Иран красивата млада дама започва професионалния си път като моден фотограф. Скоро след това обаче застава от другата страна на обектива. Там се запознава отблизо със скритото лице на Иран.

От фотомодел в Иран, през наказание със 148 удара с камшик, до бездомник в Париж (Снимки)

Негзия разказва, че в страната й няма модни списания, които човек да купи свободно. Големите марки продават и рекламират чрез специализирани издания, които не са достъпни за широката публика.

„Защо аз като жена трябва да крия косата или тялото си? Хората в Иран мислят, че дрехите могат да те направят по-добра или по-лоша жена. Не! Не съм съгласна с това. Исках да покажа, че не може да съдите хората спрямо това, с което са облечени. Показвам голотата си, хайде познайте какъв човек съм. Не можете, нали?”, споделя красавицата.

Тя дръзва да покаже повече от себе си, а в Иран това струва скъпо. Наказанието е затвор и 148 удара с камшик. Това принуждава момичето на бяга. Напуска дома в посока Турция, но сянката на съседен Иран я преследва. Губи всичко, но получава възможност за работа в Париж, която бързо приема.

„Бях модел на бельо, а това беше много над приетата граница в Иран. Беше ми наложен бой с камшик. 148 удара. Тялото ти става на кайма. Лудост! Сега в Париж имам някои много тежки дни, милион пъти си мислех за самоубийство. Губех се… Но в крайна сметка, когато френските власти  ме разпитваха, им казах, че нямам проблем с това да лежа в ирански затвор, но когато си помисля за камшиците… Това е ужасно плашещо”, казва Негзия.

И романтичната френска столица не я посреща с шампанско. Момичето бързо свършва спестените пари и се оказва сама на улицата. А там животът е ад с прозорец, през който е по-добре да не поглеждаш, споделя моделът.

Жена от Дубай поиска развод, съпругът ѝ бил твърде милЖителка на Дубай, Обединените арабски емирства подаде молба за развод, тъй като не издържала на прек…Aug 25 2019skafeto.com

Историята на красивата иранска манекенка бързо става популярна чрез медиите във Франция. Лично вътрешният министър на страната Кристоф Кастанер се заема със случая. Молбата на иранката за политическо убежище е приета. Но процедурата по получаване на френски документи изисква време – дни и часове, които на улицата за Негзия изглеждат безкрайни. И тя се изправя лице в лице със суровата страна на живота. От обект на подигравки до жертва на отвличане и опит за самоубийсто, днес Негзия твърди, че не се страхува от нищо. Дори от смъртта.

От фотомодел в Иран, през наказание със 148 удара с камшик, до бездомник в Париж (Снимки)
Вътрешният министър на Франция Кристоф Кастанер се заема със случая на Негзия

В часовете на лутане из парижките улици иранска манекенка Негзия пише. Мечтае да издаде книга, с историята на живота си и вярва, че пътят й може да бъде пример за други, които също като нея мечтаят!
„Мисис България” бе избрана за лице на дубайски дизайнер! (СНИМКИ)Последната ни красавица спечелила правото да носи титлата „Мисис България“ Станислава Андреева, успя…Mar 29 2019skafeto.com

loading...