мая манолова балотаж

Баровски палат в популярното сред столичните ВИП персони село Рударци край София приютява Мая Манолова в знойните летни дни, разузна ПИК. Омбудсманката и вторият ѝ съпруг Ангел Найденов се ширят в него в топлите месеци на годината не само през уикендите, но и в по-горещите вечери, за да избягат от жегите в големия град.Росен с частен басейн в гръцкото си имение (УНИКАЛНИ СНИМКИ)Росен Плевнелиев и Деси Банова от няколко седмици са на семейна ваканция в съседна Гърция. За разлик…Aug 19 2019skafeto.com

Имението им се простира на повече от декар и е достойно да приюти и милионери,става ясно от снимките, публикувани от ПИК.

Къщата на политическото семейство е направена в гръцки стил на един етаж, но с доста разгъната площ и се отличава драстично от типичния фасон на родните провинциални къщи, които се градят на височина, за да се пести топлината. Очевидно калкулацията на разходите не е влязла в сметките на Манолова и мъжа ѝ и те са предпочели удобството на разгънатия приземен етаж, въпреки че така се хаби повече енергия.

Разточителство се вижда и в огромния им двор от над декар, в който са се трудили доста професионални градинари. Имотът е точно под гората на Рударци в най-високата част и теренът е доста наклонен, заради което парцелът е умело терасиран, а в средата се вие пътека от скъпи павета, оградена с кипариси и цветя. Тя води от портата и навеса за колите до къщата, зад която се шири просторна веранда, а отстрани има и детски кът с беседка и люлки. Пътеката продължава и по-назад досами гората – до перлата на имението. Това е баровското барбекю на Манолова в американски стил с огромна пещ, масивни мебели и солиден покрив над арки с дърворезба.

Имението в Рударци по документи се води собственост на бившия депутат от БСП и бивш военен министър Ангел Найденов. Той е закупил огромния парцел през 2012 г., а след това заедно с Мая са построили къщата и спретнали двора. Покупката обаче е направена, преди официално да станат семейство през 2016 г.

Това означава, че омбудсманката може да има претенции към имението едва след 5 години брак с Найденов, макар вероятно тя да е дала по-голямата част от парите за градежа, тъй като прибира солидна заплата от държавата – цели 8 бона на месец. Иначе по документи Манолова има един апартамент в София, който е купила с ипотека през същата 2012 г. Той е от близо 100 кв. м и се намира в жк „Хладилника“.

В Кюстендил омбудсманката е притежавала 3 декара и къща по наследство в село Жиленци, които е продала, преди да се сдобие с жилището в столицата. Има и апартамент в града от 120 кв. м, който е разделила след развода с първия си мъж Милен Манолов и е останал за дъщеря ѝ Ралица, която с днешна дата отглежда там внука на омбудсманката.

Най-любопитното от битието на Мая Манолова и Ангел Найденов в Рударци обаче е, че единствено до тяхната къща във високата част на селото, която се води вилна зона, има асфалтов път. Новата отсечка буквално води от центъра по улицата със знаковото име „Москва“ и после по пресечката „Бреза“ до тяхното имение. Хората в селото са категорични, че това не е никак случайно, защото асфалтът е опънат точно до палата им, а по околните улици с нови вили на столични баровци се стига по черен път.

loading...