партита Пловдив

Незаконни партита и неправомерно отваряне на заведения установиха тази нощ контролните органи в Пловдив. След сигнал на граждани и направена проверка в рибен ресторант в район „Тракия“ е констатирано голямо празненство с над 50 души и с участието на известен фолк изпълнител. Всички участници в партита и собствениците на заведенията ще бъдат глобени.

Това обяви областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

„Изключително безотговорно поведение. Ще настояваме за сериозни санкции. Не може, когато цялата държава се опитва да овладее последиците от епидемията, когато два месеца има затворени бизнеси и очакваме разхлабването на мерките, подобни случаи да подлагат под риск постигнатото. Наистина е жалко как много бързо се забравя ситуацията от ноември месец с препълнените болници и десетките тежки и фатални случаи на ден“, коментира Каназирева.

Тя съобщи, че са санкционирани 55 физически лица по Закона за здравето, като санкцията ще е в размер от 300 до 1000 лева.

Съставени са 4 акта за тютюнопушене, а на 13 души от присъстващите е наложена санкция за неносене на лични документи. На юридическото лице са съставени два акта по Закона за здравето, единият на стойност между 3-5 хиляди лева, а вторият с максимален размер – 2 хиляди лева.

В късните нощни часове са съставени актове за неспазване на противоепидемичните мерки на 13 души и в друго заведение в града, в което също е имало незаконно парти. Проверките продължават с участието на служители на Инспекцията по труда, Агенцията по храните и Пожарната.

Куцо ще се окаже пловдивското парти за Милко Калайджиев. Хонорарът от участието му незаконния гуляй в ресторант „Рибарника” под тепетата отива за плащане на глобата.

Вижте още:
Д-р Петър Марков от Оксфорд: След 2 месеца английският щам залива България„След месеци активен пътникопоток между България и Великобритания и десетки хиляди българи жиевещи в…Jan 16 2021skafeto.com

loading...