Цветница пенсията на Лили Иванова

Лили Иванова е емблематична личност както за българския музикален бизнес, така и в общ план, тъй като тя е сред най-разпознаваемите българи както у нас, така и в чужбина. Въпреки заслугите й обаче, пенсията на Лили Иванова бе въпрос, който трябваше да се реши. Депутатите най-сетне гласуваха пенсиите на някои от хората в страната, които са допринесли за развитието на различни области на живота у нас.

Лили Иванова получи огромно признаение от държавата, предават от show.blitz.bg. Парламентът отпусна пожизнени държавни парични награди на 8 души, сред които е и Примата. „За“ решението гласуваха 134 народни представители, без „против“ и с 1 „въздържал се“. Проектът на решение е внесен от Министерски съвет. Пожизнените държавни парични награди са за особени заслуги към българската държава и нацията.

Народните представители одобриха наградите да бъдат отпуснати на: проф. Анатоли Кръстев, Анжел Вагенщайн, Георги Дюлгеров, Иван Стайков, Иван Иванов, Лили Иванова и Христо Ганев. И така те ще получават по 700 лв. месечно. Народното събрание одобри пожизнена награда от 500 лв. месечно да получи Андрей Дреников за изключителните му постижения и за цялостния му принос в областта на културата.

Лиля̀на Ивано̀ва Петро̀ва, по-известна като Лѝли Ивано̀ва, е българска поп певица. От 1961 г. развива непрекъсната изпълнителска и концертна дейност, записва песни и албуми, има медийни изяви, участва в телевизионни програми, снима се във видеоклипове. В знак на уважение за приноса си към българската популярна музика понякога е наричана „Примата на българската естрада“. Лили Иванова е родена на 24 април 1939 г. в гр. Кубрат. Тя е кръстена на починалата си по-голяма сестра Лиляна. В кръщелното свидетелство е записана като Лиляна Иванова Петрова.Лили Иванова гласува, пожела успех на ФанкъдоваПримата на българската естрада Лили Иванова също упражни правото си на глас на днешните избори. Тя г…Nov 3 2019skafeto.comЛекарите притеснени за здравето на Лили ИвановаЯсно е, че Лили Иванова е една от най-известните българки както у нас, така и по света. Талантът й е…Oct 26 2019skafeto.com


loading...