https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Актьорът Павел Поппандов обяви, че няма да участва в готвения в НДК концерт под надслов „Спомен НЛО“, иницииран от Георги Мамалев, Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев, пише lupa.bg. Поппандов стигна дори по-далеч и нападна доскорошния си приятел и колега Мамалев, че мисли само за пари и очевидно е забравил какво значи думата „морал“.

„Аз съм омерзен и нямам никакво намерение да участвам в тази ужасна халтура“, отсече един от най-високите актьори у нас, запитан дали ще участва в проявата. „Питам се дали Мамалев, освен думата пари, е чувал какво значи думата морал?“, безпощаден е Павел Поппандов. Той смята, че подобен концерт е обида и за отишлия си безвреме Велко Кънев, с когото заедно с Мамалев създадоха Клуб „НЛО“.

Концертът е планиран за близките седмици в НДК под надслов „Спомен НЛО“. Идеята е на композитора Стефан Димитров – автор на музиката на редица хитове на култовата група. В залата ще прозвучат забавните песни на комиците, сред които „Адвокате“, „Калашников“, „Свако Цако“, „Ех, Канада“, „Мале, страх“, „Кръц“, „Петък 13-и“ и много други.

На сцената най-вероятно ще се качат и останалите любимци на публиката, които се изявяваха в тв предаването „Клуб „НЛО“ – Мария Сапунджиева, Катето Евро, Антон Радичев, Теодор Елмазов, Мария Статулова и Димитър Рачков. Събитието обаче ще почете по специален начин Велко Кънев и Чочо Попйорданов, които вече не са сред нас.

Поппандов обаче бил на мнение, че мнозина от изброените актьори вече тотално са залитнали по халтурата, ламтели само за пари и затова не виждал своето място в този състав, макар че НЛО се смята и негова творческа рожба. Затова и Павел Поппандов прекъснал всякакви контакти с колегите си и се дистанцирал тотално от тях и инициативите им.

Стефан Димитров споделил на Мамалев, че не иска песните на НЛО да се забравят и изхвърлят през прозореца и затова още по време на своя юбилеен концерт през април т.г. в НДК предложил на актьора да възродят групата под някаква форма.

Освен популярните песни от миналото любимите артисти ще представят някои от най-паметните си скечове. Те ще бъдат съвременни, а на концерта ще бъдат показани архиви от историята на „Клуб НЛО“. Спектакълът ще бъде режисиран от Лъчезар Аврамов, който стана известен с филма си „Снимка с Юки“, а по сценария работи Димитър Стоянович.

Хумористичното предаване „Клуб НЛО“ се излъчва по Канал 1 в периода 1996-2004 г. Началото си култовото трио води от 1981 г., когато е заснет филмът на режисьора Людмил Кирков по сценарий на Станислав Стратиев „Оркестър без име“. С него изгряват и четири звезди – Велко Кънев, Георги Мамалев, Павел Поппандов и Катерина Евро. Те основават естрадната група „НЛО“ през 1983 г. и имат огромен успех.

Тринадесет години по-късно, през 1996 г., те правят собствено телевизионно шоу, което наричат „Клуб НЛО“. Излъчено е за първи път по Канал 1 на 24 май 1996 г. В него те канят и нови актьори: Антон Радичев (също участник в „Оркестър без име“), Петър Попйорданов и Мария Сапунджиева. Предаването се състои от скечове и песни, които предимно са пародии на злободневни събития. През годините „Клуб НЛО“ направи много концерти из страната, които имаха невероятен успех.
Велко Кънев – любимецът на България, за когото никой никога не каза и една лоша думаОбикновено големите таланти са доста спорни личности – в тях бушуват хиляди демони, а обсесиите им ч…Oct 19 2019skafeto.com