празнични традиции

Обикновено като става въпрос за празнични традиции, те са еднакви за хората в дадена страна, независимо от това кои или какви са те. Истината е обаче, че всяка традиция има своите измерения, в зависимост от това кой точно я спазва. Днес ви представяме начина, по който кралското семейство уважава традициите, при това всяка година.

Коледа е вълшебно време от годината и мнозина чакат празника с голямо нетърпение, пишат от iwoman.bg. Феновете на британското кралско семейство пък още повече! Има редица празнични традиции, които монархията спазва в продължение на дълги години и макар принц Хари, Меган и малкият Арчи да пропуснат тържествата тази година, това не означава, че те ще са по-малко вълнуващи.

1. Ръчно подписани коледни картички от Кралицата
Кралица Елизабет лично подписва 800 коледни картички, които после се разпращат до политици и държавни глави от цял свят. Както може да се досетите, това си е тежък труд, затова дългият процес на подписване започва още през август, докато Кралицата е на обичайната си почивка в Балморал.

2. В Сандригам имат две коледни елхи
Разбира се, Бъкингамският дворец ще бъде напълно преобразен за Коледа, но в Сандрингам, частната резиденция, в която кралицата празнува празника със семейството си, монарсите поставят само две дървета. Едното дръвче е голяма коледна елха, което децата украсяват на Бъдни вечер, а другото е „наследствено“ – изкуствена сребърна елха, която е в семейството от 30 години.

3. Организират се благотворителни партита
Благодарение на Кейт Мидълтън и принц Уилям, коледните тържества с благотворителна насоченост се умножиха значително. Това, което бележи началото на празничния сезон, е прзничния обяд в чест на военните и техните семейства.

4. На Бъдни вечер има официална вечеря
Събитието се е превърнало в многогодишна традиция, което дори си има собствен коктейл, наречен ZaZa – състои се от Dubonnet аперитив, джин и прясно изцеден лимонов сок.

5. Отварят подаръците си по-рано
Разопаковането на подаръци на Бъдни вечер, а не на Коледа, е начин монарсите да почетат германското си наследство. Освен това, те си падат по шегаджийските подаръци и лакомства, а не по екстравагантните и скъпи придобивки.

6. Ходят на църковна служба
Кралицата всъщност посещава две служби в коледната утрин в църквата „Света Мария Магдалина“. Първата е „частна“ само за нея, но веднага след това се присъединява цялото кралско семейство.

7. Коледният обяд е съвсем обикновен
Ако си мислите, че кралското семейство похапва екзотични ястия на празника, грешите. Кралският коледен обяд обикновено включва печена пуйка, салата със скариди и всички традиционни гарнитури – пюре от картофи и пащърнак, моркови, брюкселско зеле и други.

Вижте още:Странните правила, които кралското семейство спазва по време на пътЯсно е, че животът на кралското семейство е интересен и пълен с приключения и пътувания. Това, което…Nov 29 2019skafeto.comТоп 10 на най-големите скандали в кралското семействоКралското семейство на Великобритания е едно от най-известните семейства в света. Не само защото са …Nov 21 2019skafeto.com


loading...