Премиерската съпруга

Премиерската съпруга Линда Петкова даде интервю за списание „Бахкус“ и разказа как е станала сладкарка. Тя сподели също така, че в момента се наложило да си наеме допълнителен персонал, защото по думите й – „тролове“ влизали при нея и вместо да купуват торти я разпитвали за мъжа й и политиката, пише сайтът Защото.

„Когато първо се преместихме в България през 2007, тогава ги нямаше тук тези т.нар. алтернативни храни – безглутенови, веган, кето. Затова всъщност и аз се озовах в тази ниша: нуждите на дъщеря ми, която има диабет, ме накараха да се науча наново как да готвя. И знанията ми не спират да еволюират. Разбира се, не беше лесно, защото отне време да намерим подходящо място, после когато отворихме Amelie, отне около година, докато хората ни намерят и мястото стане по-популярно. Имаше го и недоверието, за което говорите. Какво значи това „безглутеново“, защо е по-скъпо от другите сладкиши все още вирее усещането, че е нормално парче торта да е 2 лв. Нашите, естествено, няма как да са на такава цена“, казва Линда.

Всъщност Кирил Петков дал кураж на жена си да отвори сладкарницата си.

„Да, съпругът ми ме тласна. За мен беше хоби, не гледах на готвенето като на нещо сериозно, но Кирил беше двигателната сила. Но пътят беше дълъг, не е било спонтанно решение. Работех на бюро, занимавайки се с маркетинг и продажби, но дойде момент, в който не ми беше интересно вече стандарното „от 9 до 5″. Тези норми не пасваха на ритъма ми, а тъкмо тогава се оказа, че прекарвам все повече време в кухнята, постоянно адаптирах рецепти. Доста хора ме молеха да правя торти за децата им, на един детето му имаше нетолерантност към глутен, другото, да кажем, не можеше да яде захар а пък стават много вкусни тортите. Ето това е ключовото“, казва още тя.

Линда Петкова споделя и как се е променило отношението към нея, откакто съпругът й е министър-председател.

„Действително има огромно внимание към нас, признавам. Много от коментарите са положителни, но има и отрицателни мнения. Има тролове, не знам защо се занимават с мен, но явно просто няма как без това. Понякога влизат хора, които искат да говорят с мен за всичко друго, но не и за торти, и понеже това зачести, се наложи да наема още персонал – просто стана доста неудобно да обслужвам гост, докато друг ме разпитва за политически въпроси. Сега обаче не мога да си представя да съм без тези нови попълнения в екипа, защото ми дава възможност да гледам по-стратегически на бизнеса, да измислям нови рецепти“, казва още тя.

Виж още:Линда Петкова блесна по бельо (СНИМКИ)Знойната премиерша Линда МакКензи – Петкова се пусна по секси потниче, пише Lupa.bg. Канадката гони …Apr 21 2022skafeto.com

Канадското издание National Post с любовната история на Линда и Кирил Петкови (ГАЛЕРИЯ)Със заглавие „България има големи очаквания към първата си канадска двойка“ канадското издание „Nati…Feb 14 2022skafeto.com


loading...