Принцесата на Монако

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Принцесата на Монако Шарлен е сред най-обсъжданите кралски особи в последната година – период, в който тя напълно изчезна от обществения живот, като от средата на месец март м.г. не се е появявала публично. Съпругата на принц Албер Втори обаче остава активна в социалните мрежи, като публикува от време на време снимки или видеокадри, обобщава БТА.

Всяка появила се информация за състоянието или местонахождението й заема водещи места в световните медии, но големите въпросителни около изчезването на принцесата засега не получават отговор.

Официалната версия на кралския двор е, че Шарлен (44 г.) се възстановява от тежка УНГ инфекция, заради която се наложи да й бъдат направени няколко операции в родната й Република Южна Африка. Състоянието й се обостри, докато се намира в страната и затова там започва лечението на монакската принцеса.

Принцът и принцесата на Монако с Херман Бюлбекер и Карл Лагерфелд

Мнозина обаче поставят под сериозно съмнение част от тези обяснения и смятат, че се прикрива разрив между бившата олимпийска състезателка по плуване и принц Албер Втори. Според други спекулации, подхранвани от испанската журналистка и експертка по кралските дела Пилар Ейре, Шарлен е била обезобразена при пластична интервенция в Дубай. Тя написа това в испанското издание „Лектурас“ през декември.

В подкрепа на твърдението Ейре дори посочи снимка от завръщането на Шарлен в Монако през ноември, на която принцесата е с мъжа си и двете им деца, но само тя е скрила лицето си с предпазна маска. Появиха се и съмнения, че южноафриканката е жертва на проклятие, което тегне над фамилията Грималди.

Майката на владетеля на Монако холивудската звезда Грейс Кели почина в автомобилна катастрофа през 1982 г. Спекулациите не спират, а въпросът защо Шарлен не се появява вече цяла година витае в публичното пространство.

Принц Албер Втори (63 г.) се опита да разсее съмненията с интервю пред списание „Пийпъл“: „Знам, че има слухове, затова нека кажа – не е Ковид-19… Не е свързано и с рак. Не става дума за лични отношения. Ако искате да обсъдим и други спекулации – състоянието не е свързано с пластична операция или някаква намеса по лицето изобщо“. Това обаче съвсем не спря догадките.

Освен че не се е появявала публично от март м.г., монакската принцеса не отбеляза подобаващо десетата годишнина от брака си с владетеля на Монако – двамата се ожениха на 1 юли 2011 г., а тогава тържествата продължиха цели три дни. Шарлен пропусна празника, тъй като още в края на месец май м.г. замина за РЮА, за да се включи в благотворителни акции на организация за защита на носорозите.

По време на престоя в родината си тя получи инфекцията, която се задълбочи и се наложиха няколко хирургически интервенции. Според тогавашните официални съобщения състоянието й не позволява да пътува със самолет и да се завърне в Монако. По време на възстановителния период Шарлен е посетена няколко пъти от децата си – близнаците Жак и Габриела, които вече са на 7 години, и от Албер Втори.

През ноември, в навечерието на националния празник на княжеството, принцесата се завърна в кралския дворец в Монако, като новината бе съобщена с публикуването на семейни снимки. Това събуди надежди, че Шарлен ще се върне към обичайните си задължения и ще възобнови участието в публични прояви. Дни по-късно обаче беше обявено, че тя отменя обществените си ангажименти заради здравословните си проблеми и отново напусна Монако – за терапия от „дълбока обща умора“. Твърди се, че принцесата е настанена в лечебно заведение в Швейцария, макар официално да не се разкрива местонахождението й.

Кралският двор периодично информира обществеността за състоянието на Шарлен, обичайно преди важни за княжеството събития, на които по традиция присъства семейството на владетеля.

Последната информация за състоянието на съпругата на принц Албер Втори беше официално разпространена в края на януари – преди началото на традиционния фестивал, посветен на покровителката на Монако и на управляващата династия Света Девота. Обичайно кралската фамилия активно участва в празненствата. Но часове преди началото им стана ясно, че принцеса Шарлен има нужда от още няколко седмици за възстановяване. От кралския дворец подчертаха също, че тя е претърпяла и дентално лечение.

Освен от близнаците Жак и Габриела, Албер Втори беше придружен на тържествата и от сестра си Каролина. Френските медии обаче забелязаха, че на празника присъства и бившата любовница на принца – Никол Кост, от която той има син на 18 години.

Албер Втори призна бащинството, но Александър не може да бъде наследник на престола, тъй като е извънбрачно роден. Появяването на Кост на фестивала стана причина за нови спекулации. Медиите подчертават, че не е ясно дали бившата стюардеса от Того и друг път е била на празника, но не е афиширала присъствието си, както го направи тази година в отсъствието на Шарлен.

Въпросителните около семейството на Албер се увеличават, задълбочава се и мистерията около състоянието на монакската принцеса, която в усамотение отбеляза 44-ия си рожден ден на 25 януари. Тя не присъства на празника през декември и на близнаците си, които станаха на 7 години. Те не крият, че страдат за Шарлен и преди време се появиха на балкона на кралския дворец с рисунки, на които бяха изписали „Липсваш ни, мамо“ и „Обичаме те, мамо“.