Принцеса Ан

Единствената дъщеря на покойните кралица Елизабет Втора и херцога на Единбург Филип – принцеса Ан, е била и единствената от четирите им деца, която е успяла да сподели последните 24 часа от живота на майка им, пише Дир.бг.

96-годишната Елизабет Александра Мери Уиндзор издъхна на 8 септември следобед в любимия си дворец Балморал в Шотландия. Кралицата, която бе най-дълго управлявалият монарх в историята на Великобритания, си отиде от този свят само два дни, след като упълномощи своя 15-и поред премиер – Лиз Тръс – да състави правителство.

От кралския двор разпространиха официално изявление на 72-годишната принцеса, която вчера вървя заедно с братята си – крал Чарлз Трети и принцовете Андрю и Едуард, след катафалката с ковчега на майка им от двореца „Холирудхаус“ до катедралата „Сейнт Джайлс“ в Единбург. Ковчегът бе покрит със знамето на Кралските стрелци с лък – символ на кралската церемониална гвардия в Шотландия.

„Аз имах късмета да споделя последните 24 часа от живота на моята скъпа майка. За мен беше чест и привилегия да я придружа и в последните й пътувания. Да бъдеш свидетел на любовта и уважението, показани от толкова много хора по време на тези пътувания, беше едновременно смиряващо и вдъхновяващо.

Всички ние ще споделяме уникални спомени. Благодаря на всички, които са съпричастни към нашата загуба. Това ни напомня каква голяма част от нейното присъствие и принос към националната ни идентичност всъщност приемаме за даденост.

Искам да благодаря и за подкрепата и разбирането към моя скъп брат Чарлз, който пое отговорността на монарх.

На майка ми, Кралицата, благодаря“, написа принцеса Ан.

Виж още:Вижте какво подразни Чарлз, докато подписва документа, че става крал (ВИДЕО)Чарлз III протоколно беше обявен за новия крал на Великобритания. На церемонията обаче бе уловен люб…Sep 13 2022skafeto.com

Какви болести издават подутите ръце на Чарлз IIIТраурът за смъртта на кралица Елизабет II още не е изтекъл, но кралските хроникьори в Англия имат но…Sep 13 2022skafeto.com

Чарлз оставя Даяна, докато на Уилям му правят мозъчна операция„Те са всичко за мен. Прегръщам децата си и непрестанно лягам до тях всяка вечер. Искам да имат сигу…Sep 12 2022skafeto.com


loading...