принц Уилям

През 2020 година принц Уилям увеличава усилията си в подготовката да поеме задълженията на своя баща принц Чарлз, пише в. „Дейли Стар“.

Херцогът на Кеймбридж се подготвя да стане наследник на трона, когато кралицата почине и Чарлз стане крал. Той автоматично ще наследи титлата на баща си „Херцог на Корнуол“ и стопанството на „Херцогство Корнуол“, оценявано на около 1 милиард британски лири.

По-рано стана ясно, че през 2019 година принцът е участвал в няколко тайни срещи, посветени на голямата промяна. Тези дни стана ясно, че той е участвал в поредната такава среща. Тя се е състояла миналата седмица и е била първата подобна за годината. На нея подготовките за идването му на власт са продължили.

Официалният кралски дневник на кралското семейство отбелязва, че херцогът е провел срещата в двореца Кенстингтън миналия четвъртък.

„Тази сутрин херцогът на Кеймбридж прие господин Аластар Мартин (секретарят на херцогство Корнуол)“, пише в дневника.

Уилям, евентуално, ще поеме контрола върху херцогство Корнуол, разполагащо с необятни активи от земи и имоти, когато Чарлз стане крал. Херцогството притежава 134 000 акра земя в 23 страни по света, оценявани на 1 милиард британски лири.

Съобщава се, че миналата година Чарлз е получил от стопанството над 20 милиона британски лири, с които той е финансирал обществените си прояви и частните си дейности.

С парите също за били покривани официалните разходи на семейството му, включително на Уилям и Кейт, както и на принц Хари и Меган, преди те да се оттеглят от кралското семейство.

Редакторът на Royal Central Чарли Проктър заяви пред изданието в миналото: „Точно както принц Чарлз се подготвя да стане крал, Уилям се подготвя за своите бъдещи отговорности и задължения, които ще поеме в бъдеще“.

Виж още:Кралицата отвръща на удара, поиска си обратно бижутата от МеганКралица Елизабет II си е поискала обратно бижутата, с които Меган Маркъл се кипреше доскоро. С отказ…Jan 22 2020skafeto.com

Сух режим! Кралицата затвори бар в двореца, персоналът много се напивалКралица Елизабет Втора имала бар в Бъкингамския дворец, но се наложило да го затвори, защото персона…Sep 18 2019skafeto.com

loading...