принц Хари историята
Снимка: Northern Ireland Office/flickr

Херцогът на Съсекс принц Хари споделя за опасенията си преди да се оттегли от кралското семейство, че историята се „повтаря”. В откъси от предстоящото интервю с Опра Уинфри принцът заяви, че е „облекчен”, че съпругата му Меган е до него, пише Би Би Си.

Принц Хари говори за времето, когато майка му напусна британското кралско семейство преди три десетилетия, казвайки, че „не може изобщо да си представи” през какво е преминала сама. Интервюто ще бъде излъчено на 7 март в САЩ. Не е ясно обаче, кога ще бъде излъчено във Великобритания.

Херцогинята на Съсекс не говори по време на двата 30 секундни откъса от интервюто, пуснати от американската телевизия Си Би Ес през нощта.

В откъсите принц Хари казва на Опра: „Най-големите ми опасения бяха да не се повтори историята. Що се отнася до мен, аз чувствам облекчение и съм щастлив, че седя тук и разговарям с теб, а съпругата ми е до мен”.

На фона на снимка на принца като малък с майка му принцеса Даяна, той добави: „Не мога дори да започна да си представям през какво е минала тя преди всичките тези години, защото беше невероятно трудно за нас, но ние поне можехме да разчитаме един на друг”.

Принцеса Даяна загуби титлата Нейно Кралско Височество по време на развода си с принца на Уелс през август 1996 г. Тя умира на следващата година след автомобилна катастрофа в Париж.

Според Си Би Ес двойката ще използва интервюто, за да говори за преместването си в САЩ миналата година и бъдещите си планове.

Меган пък ще говори за „живота като кралска особа, брака и майчинството”, както и „как се справя с живота под силния обществен натиск”, казват от телевизията.

Кадрите, публикувани в неделя, изглежда са селективно редактирани и показват, че Уинфри пита Меган дали е имала „точка на пречупване” и дали е била „мълчалива или е била карана да мълчи”, но отговорите на херцогинята не се разкриват.

По-рано принц Хари заяви, че се е оттеглил от кралските задължения, за да защити себе си и семейството си от „токсичната” среда, създадена във Великобритания от пресата. Говорейки с водещия Джеймс Кордън миналата седмица, херцогът настоя, че двойката да „отстъпва, а не се оттегля”.

Принцът каза, че ситуацията „унищожава психическото ми здраве” и той „прави това, което всеки съпруг или баща би направил”.

Не е известно дали принц Хари и Меган са информирали кралското домакинство за плановете си да бъдат интервюирани. Бъкингамският дворец отказва коментар.

Вижте още:
Разжалвани официално: Хари и Меган останаха без титлиБъкингамският дворец обяви, че принц Хари и съпругата му Меган няма да се върнат към ангажиментите с…Feb 21 2021skafeto.com

Принц Уилям зове британците да се ваксиниратБританският принц Уилям призова всички британци да последват примера на кралица Елизабет II и да се …Jan 17 2021skafeto.com

Кралска сапунка: Принц Уилям иска съпругата му да прилича на Меган МаркълДокато Меган Маркъл бе част от кралския двор, сравненията между нея и Кейт Мидълтън бяха ежедневие. …Dec 5 2020skafeto.com

loading...