Принц Хари удар за Чарлз III смъртта на Елизабет II миналото на Меган мемоарите на принц Хари и Меган се връщат

Промените в Двора на Великобритания продължават с пълна сила, но крал Чарлз III може да получи първия си удар и то не от кого да е, а именно от по-малкия му син принц Хари.

Настават куп промени сред роялите и техните титли заради смъртта на кралица Елизабет II.Най-голямата от тях е, че принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън, стават херцози на Корнлоу, принц и принцеса на Уелс. С този акт се затвърждава, че именно Уилям е новият престолонаследник и ще управлява след баща си.

Принц Уилям е новият престолонаследник, Хари отиде чак на снимка №5….

Кейт пък получи огромната чест да е принцеса на Уелс, наследявайки титлата на покойната вече принцеса Даяна, която е майка на съпруга ѝ.

Промените обаче засягат и семейството на принц Хари. Въпреки че той и жена му Меган Маркъл няма да получат нови титли, то това не се отнася за децата им.

Принц Хари и Меган готвят страшен удар за крал Чарлз III – 2

Арчи и Лилибет автоматично стават принц и принцеса, тъй като законът предвижда тези титли да принадлежат на всички деца и внуци на настоящия монарх. Има обаче огромна вероятност Меган и Хари да се откажат от тази привилегия за децата си, тъй като многократно са заявявали, че искат те „да имат право на личен живот“.

Това няма да е прецедент в историята на Великобритания. Други членове на кралското семейство вече са отказвали да дадат титлите „принц“ и „принцеса“ на децата си – например принцеса Ан и принц Едуард.

Няма как да не отбележим, че през последните години принц Хари и Меган Маркъл активно показват, че са против кралските си задължения, като дори премахнаха „Негово / Нейно кралско височество“ от публичния си подпис. Все пак те не са се лишили от сегашните си титли. Те станаха херцози на Съсекс, когато сключиха брак през 2018 година.

Вижте още:
Започва последното пътуване на Елизабет II към ЛондонПореден ден под знака на сбогуването с кралица Елизабет II. Днес започва последното пътуване на крал…Sep 11 2022skafeto.com

Кейт Мидълтън е новата Принцеса на Уелс след ДаянаКейт Мидълтън ще „създаде свой собствен път“ като приеме предишната титла на покойната принцеса Даян…Sep 10 2022skafeto.com

Реална възможност: Чарлз може да абдикира веднага и да отстъпи престола на Уилям”Обществените нагласи са такива, че някои казват, че Чарлз ще абдикира веднага и ще отстъпи престола…Sep 9 2022skafeto.com

Смел план: Чарлз започва радикална реформа за окастряне на монархията, ето кой е вън от дворецаКрал Чарлз може да даде старта на радикална реформа на британската монархия след кончината на своята…Sep 9 2022skafeto.com


loading...