Приятел на Денди

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Жестокият побой, който впоследствие доведе и до фаталния край на Любомир Милчев – Денди накара мнозина да си мислят, че ситуацията около писателя и светски хроникьор е била доста сложна. За това потвърждават и неговите най-близки приятели, които, както стана ясно, се броят на пръстите на едната ръка.

„Денди нямаше какво да яде…“, сподели един от най-близките му и дългогодишни приятели – астрологът Красимир Куртев.

А следващите му думи са достатъчно красноречиви по отношение на въпросите, които продължават да търсят отговор в публичното пространство.

„Обади ми се по телефона. Аз бях в Пловдив, той – в София. Беше събрал стотинки, за да купи едно кюфте и да го даде на кученцето си Хининус, а някой го беше почерпил три солети и… това му беше храната за целия ден. Неговият живот е направо потресаващ… не ми се говори, толкова ми е болно. България загуби един уникален ерудит, който си отиде абсолютно неразбран!Не е случаен никак и последния пост на Денди в социалните мрежи. Ще ви го цитирам: „Посредствени люде сте вие, българите – затънали във всякаква срамна дребнавост и на всякой ден в злобата му…“. Той вече не издържаше. Просто не издържаше. Ако някой вникне в тези негови думи, ще разбере много неща. Всеки ден се е изливала злобата. И той е знаел какво ще се случва… Виждате какво става сега и с разследването за него, което на мен ми е много странно, защото се замете под килима“.