първанов глория

Бившият президент Георги Първанов и поп-фолк дивата Глория отпразнуваха рожден ден заедно, но не буквално, съобщава Ретро. Двамата са астрални близнаци и са родени на една и съща дата – 28 юни. Докато фолкзвездата спретна пищно парти в елитен столичен ресторант за своята 46-а годишнина, на което се появи с цепка на роклята почти до пъпа, бившият президент отбеляза повода си в тесен семеен кръг.

За 62-рия си рожден ден той гостил с официална вечеря само семейството си, а през деня минал и през централата на АБВ, където също оставил почерпка за здраве. Приятелите се шегували с него, че напоследък не можели да го познаят, защото всички помнят как докато беше стопанин на „Дондуков“ 2, черпеше наред и правеше сметки за ЧРД за по 20 хиляди лева.

Единственият президент с два мандата избягва публичността, откакто се оттегли от лидерския пост на създадената от него партия. В последните години той се е посветил изцяло на внуците си, на лова и на писането. Свободното си време запълва с работа върху биографичната книга, която предстои да издаде. В нея Първанов ще разкаже за 27-те си години в политиката, срещите си с великите световни лидери, както и за някои куриозни моменти като този, в който по време на вечерята си с щатския държавен глава Джордж Буш си водил бележки върху салфетка.

Когато не умува над мемоарите си, експрезидентът обикаля историческите паметници в България, за да ги показва на внуците си. С 8-годишния Георги и сестричката му Виктория, които са деца на по-големия му син Владимир, са си поставили за цел да обходят 100-те туристически обекта и да получат печати в книжките си от всички тях. Като историк дядо им правел разходките дори още по-приятни, защото им разказвал любопитни подробности за конкретни битки и случки.

Най-големият подарък, който Първанов ще получи за рождения си ден, е появата на внуче №3, което трябва да се роди в близките седмици. Малкият му син Ивайло и съпругата му Роси са в трепетно очакване на първото си бебе, а бъдещите баба Зорка и дядо Георги им били голяма подкрепа в подготовката на жилището и купуването на всичко необходимо за новия член на фамилията.


loading...