Съоснователят на Pink Floyd Роджър Уотърс категорично отказа на собственика на Фейсбук Марк Зукърбърг да му продаде правата върху втората част на песента Another Brick in the Wall. Предприемачът предложил „огромна“ сума пари, за да бъде използвана композицията от 1979 г. във филм за компанията.

Изказвайки се на форум в подкрепа на основателя на Wikileaks Джулиан Асандж, Уотърс цитира писмо от Зукърбърг. „Това е искане за правото да използва песента ми Another Brick in the Wall (Part-Ed.) 2, за филм за популяризиране на Инстаграм.

И така, това е официално съобщение от Зукърбърг до мен … с оферта за огромна, гигантска сума пари и отговорът ми е: Върви по дяволите! Няма начин!“, заяви Уотърс.

Видеото е публикувано в Youtube канала на организацията The People’s Forum NYC, която организира дискусията за Асандж.

77-годишният музикант подчерта, че няма да участва в „глупостите“, предложени от Зукърбърг. В обръщението си Уотърс заяви, че посланието на песента е „много актуално и необходимо днес“, което говори за непреходния характер на композицията, написана в края на 70-те години.

„Те искат да я използват, за да направят Фейсбук и Инстаграм още по-големи и по-мощни от сега и да продължат да цензурират всички нас”, каза музикантът. Той нарече Зукърбърг „идиот“ и „дребно пишлеме”.

В същото време самият Роджър Уотърс има страница в „Инстаграм“ и се радва на около 1 милион последователи.

През 2019 г. Джулиан Асандж бе изпратен в затвора „Белмарш“, след като бе изведен от еквадорското посолство в Лондон, където се укриваше години наред. През 2020-а няколкостотин души, сред които Уотърс и дизайнерката Вивиан Уестууд, взеха участие в демонстрация по улиците на английската столица, която искаше освобождаването му. Асандж беше обвиняем за сексуален тормоз и изнасилване в Швеция през 2010-а (по-късно обвинението бе свалено), а САЩ го преследва заради изнесените данни за военни престъпления, шпионски скандали и корупция по високите етажи на властта, припомня „Сега“.

Поздрав за феновете на големия Роджър:

Вижте още:
БГ хакери били ударили Google и Facebook. Сега заплашват статуквото у насБългарски хакери, които са извършвали успешно атаки срещу най-големите технологични компании като Fa…Apr 10 2021skafeto.com

След Google правителството на Австралия се изправя и срещу FacebookМиналата година Facebook загуби едни от най-големите си рекламодатели Pepsi и Starbucks. Сега е на п…Feb 3 2021skafeto.com


loading...