Абрамович санкции отровен

Всички яхти на руския олигарх Роман Абрамович са акостирали на бреговете на Турция, съобщава Daily Sabah. Това показва, че по подобие на много други руски бизнесмени, милиардерът не спира да се опитва да избегне европейските санкции, наложени след атаката на Кремъл срещу Украйна.

Яхтите, наречени Halo и Garcon, са били забелязани тези дни в турския пристанищен град Гьочек в средиземноморската провинция Анталия, според различни онлайн съобщения. Двете гигантски лодки са част от известната флотилия от луксозни суперяхти на санкционирания руски милиардер на обща стойност над $1,2 милиарда.

Тези плавателни съдове са в допълнение към още два кораба, също негова собственост и отново преместени в Турция. Другите му две яхти бяха конфискувани във Фалмут Харбър в Антигуа и Барбуда през март, след като британските власти успяха да установят, че плавателните съдове са собственост на Абрамович.

Въпреки това по-късно им беше позволено да напуснат пристанището, тъй като карибската държава няма закони за санкции и не може да конфискува имущество, освен ако лицето не извърши престъпление в страната.

Колкото до Garcon, тя се използва за водни спортове, докато Halo е известна като VIP туристически кораб.

Вижте още:
Франция отне най-скъпата вила на Роман Абрамович (ВИДЕО)Френските власти ограничиха достъпа на руския олигарх Роман Абрамович до един от най-скъпите му имот…Apr 17 2022skafeto.com


loading...