Рут Колева ЛиЛана

Рут Колева е сред българските известни личности, които се славят с категорично мнение и остър език. Когато има тема, която я вълнува, тя обикновено открито заявява позицията си, без да се притеснява от начина, по който думите й ще бъдат възприети. Тя взе отношение и по темата със скандала с певицата ЛиЛана.

Рут Колева попиля колежката си ЛиЛана, която в момента заедно с брат си, са в ареста с тежко обвинение в злоупотреба с европари, пишат от show.blitz.bg. „Лилана е позор!“, написа джаз изпълнителката в социалните мрежи, след което реши да се порови из фирмите на блондинката и роднините й, където открива как всички те печелят стотици хиляди левове от европрограмите.

„Летят едни милиони левове като бял хляб. Само не знам кой около тях не е взел пари от еврофондове? Как не ви е малко срам?!“, вайка се Колева. Тя намира списъка с бенефициенти по програма „Иновации и конкурентоспособност“, като цитира с изумление проектите, по които Лилана и сие са прибрали тлъсти пачки. „С 10 клика намерих няколко фирми, регистрирани на името на Лилана, Скилър и на майка им, които са с регистрация в Монтана и имат спечелени по 200-250 хиляди лева всяка, от различни фондове. Има регистрирана фирма и на името на приятелката на Скилър.

Цветина Пламенова Димитрова е управител на фирма „Макротренд“ ЕООД, която е искала 249 800 лв. от фонд за, цитирам, „насърчаване на предприемачеството чрез пазарна реализация на Qamp A – платформа за икономическо консултиране и осъществяване на специализирани икономически анализи – Макромедия“, отново в Монтана. Страхотен икономист предприемач ще дойде тази Мис София Цветина“, отбелязва иронично Рут.

Тя намира още, че фирмата „Скилър“ ЕООД е спечелила 240 хиляди лева, като цитира и проекта „Платформа за бийтбокс обучение и музикална бийтбокс транскрипция“. Едно от дружествата, в които участва Лилана – „Нованор“ ООД пък, печели проект „Подобряване на управленския капацитет и отговорността към околната среда“ на стойност 400 хил. лв. Според разкритията й от еврофондовете са се възползвали съдружникът на Лилана – Мартин Димитров и жена му, които също печелят с няколко фирми в Монтана и Горна Оряховица.

Под поста на Рут Колева се включват с любопитни коментари и други нейни колеги от музикалния бранш, сред които и риалити героя от „Биг Брадър“ Джийсън Брад Люис, който разказва как са му искали пари под масата за проект. Любопитна подробност е, че днес ЛиЛана има рожден ден, но ще посрещне 35-тата си годишнина зад решетките вместо заобиколена от семейството си.

Вижте още:Братът на Лилана лапнал 434 бона за бийтбокс платформа (ВИДЕО)Арестът на певицата Лиляна Деянова, позната повече като Лилана, и брат й Александър Деянов за злоупо…Apr 27 2020skafeto.comСледователи тарашиха офис на ЛиланаСледователи от Специализираната прокуратура обискираха офис на една от фирмите на певицата Лиляна Де…Apr 29 2020skafeto.com


loading...