сагата с Новак Джокович

Съдебното заседание, на което ще се реши сагата с Новак Джокович за това дали да остане в Австралия, без да е ваксиниран, ще се проведе в неделя, съобщи Си Ен Ен.

Тенис звездата дотогава е задържан отново от миграционните власти, след като визата му беше анулирана от властите, уточни АП. Новак Джокович се намира на тайно място, за да се избегне медийния шум и цирк около него.

По думите на съдията Дейвид о’Калахан днес съдът ще обсъди с адвокатите на тенисиста и представителите на правителството дали гледането на делото да бъде в открито заседание.

Според австралийското правителство 34-годишният тенисист е заплаха за общественото здраве и кампанията на властите за ограничаване на пандемията.

Ако Джокович загуби обжалването на отмяната на визата, ще бъде депортиран и ще му бъде наложена тригодишна забрана за получаване на виза за Австралия.

Програмата на Откритото първенство на Австралия по тенис все още сочи, че Новак Джокович започва в понеделник своето участие в турнира.

Вижте още:
Властите в Австралия дават последен шанс на Джокович, депортацията се отлага засегаКъсно изслушване пред съда в Мелбърн в петък вечер местно време, няколко часа след края на работния …Jan 14 2022skafeto.com

Австралия депортира Джокович и му забранява достъп за 3 г.Министърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук се възползва правото си еднолично да отмени визата…Jan 14 2022skafeto.com


loading...