кралица Елизабет II

Кралица Елизабет II е действащият монарх на Великобритания. Тя години наред е не само кралица, но и символ на монархията. За да се случи това обаче, тя спазва хиляди правила за всяка сфера от живота си, които се налагат на кралските особи от протокола. Все пак и тя е човек и вече е на достолепна възраст, което я накара съвсем наскоро сама да погази традициите.

Британската кралица Елизабет Втора скъса с традицията и на церемонията за откриването на новата сесия на парламента днес беше с по-лека корона вместо с по-тежката, носена от нея преди това на същото събитие 64 пъти, предаде ДПА, пишат от novini.bg.

Имперската държавна корона, инкрустирана с близо 3000 диаманта, бе поставена на маса близо до трона, от който тя произнесе тронното си слово за представяне програмата на правителството на премиера Борис Джонсън за новата сесия.

Докато четеше словото от трона в присъствието на големия си син и престолонаследник, 70-годишния принц Чарлз, 93-годишната кралица носеше по-лека диамантена корона, известна още като короната на Джордж Четвърти. Кралицата преди това е носила тази корона на път за официалните церемонии за откриване на сесиите на парламента и на много други официални събития.

В документален филм на Би Би Си от миналата година кралицата каза, че Имперската държавна корона, която тежи 1,3 кг, е „много тежка“. Короната е направена за коронацията на баща й крал Джордж Шести през 1937 г. и е носена от кралицата на коронацията й, както и на 64 предишни откривания на нова сесия на парламента.

„Не можеш да поглеждаш надолу, докато четеш – трябва да повдигаш речта„, добавя кралицата във филма. Имперската държавна корона е с 2868 диаманта, плюс сапфири, изумруди и стотици перли. Носената от нея днес по-лека корона, правена за коронацията на крал Джордж Четвърти през 1821 г., е само със 1333 диаманта.Разкрита е тайната на дълголетието на кралица Елизабет IIОпределено кралица Елизабет II е на преклонна възраст, достойна за уважение и възхищение. Съвсем ско…Mar 22 2019skafeto.comКакво подари Десислава Радева на кралица Елизабет II (ВИДЕО)По време на аудиенцията на президента Радев при кралица Елизабет II са били разменени подаръци. Те с…Oct 19 2018skafeto.com


loading...