Любимата на поколения български домакини актриса Луселия Сантос, прочула се с ролята на робинята Изаура от едноименния бразилски сериал, зарадвала почитателите си у нас с автограф за списание „Отечество”, бр. 12 от юли 1987.Помните ли робинята Изаура? Не е за вярване как изглежда днес актрисата (Снимки)„Робинята Изаура“ беше един от сериалите, които изпразваха улиците и заведенията по време на своето …Jun 4 2019skafeto.com

Милият жест е станал няколко месеца по-рано, през май, в град Кан, Франция, домакин на един от най-престижните кинофоруми.

Специално за своите български почитатели Луселия пише: На читателите на „Отечество” с любов, Кан´87. С ролята на обичаната от феновете робиня Луселия Сантос става известна не само в родната Бразилия, но и в цяла Латинска Америка и Европа. Освен това актрисата е позната и като певица с две дългосвирещи плочи зад гърба си.
Робинята Изаура – от българското списание „Отечество“ до „Плейбой“ (СНИМКИ)

Основният „враг” на Изаура в сериала е робовладелецът Леонсио, изигран от Рубенс де Фалко. Двамата с Луселия изиграват главните роли и в друг сериен филм – „Малката госпожица”, чието действие се развива в Бразилия в края на XIX век преди премахването на робството.

Всъщност, звездата на Луселия Сантош изгрява още през 1976 година именно с култовата роля на робинята Изаура. Бразилката става толкова популярна и обичана от зрителите, че някои дори лудват от любов по нея. Фенка на сериала, буквално разстрелва телевизора, когато един от героите в лентата — Тобиас, умира.

За разлика от скромната си героиня, в живота Луселия никак не е свенлива. След края на сериала тя се съблича за мъжката библия „Плейбой” в брой №57 от април 1980-а. Въпреки това феновете ѝ продължават да я свързват с Изаура, Луселия изиграва 20 роли в киното, преди да сменя професията си и да стане режисьор.
Робинята Изаура – от българското списание „Отечество“ до „Плейбой“ (СНИМКИ)

61-годишната актриса днес е първа приятелка с Ричард Гиър, изповядва будизма и привърженичка на йогата. Не яде месо и изглежда много по-добре отпреди. Нещо повече — щастлива е от живота и се радва на успехите и признанието си в киното.


loading...