Синът на Стефан Данаилов

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Синът на Ламбо Владимир ще играе ролята на именития си баща Стефан Данаилов във филм за актьора, пише Ретро.

„Да, бих влязъл в образа на баща ми Стефан Данаилов във филм за него. Но това ще стане само ако не е с комерсиална цел. Искам да я има паметта за татко и тя да остане за хората след нас, да знаят кой е бил Стефан Данаилов.“ Това сподели Владимир Данаилов по повод думите на Ивайло Христов, че иска да го покани да влезе в образа на гениалния си баща във филм за Ламбо.

Ивайло Христов беше повече от 20 години асистент на Данаилов. Той заедно с племенницата на Стефан Росица Обрешкова ще снима документално-игралната лента за големия актьор. Сценарист ще е Росица. Тя е не само близка роднина на актьора, но и актриса и режисьор. Обрешкова бе режисьор на последния спектакъл на Ламбо „Актрисата“ с Аня Пенчева.

Засега подробностите около кинопроекта се пазят в тайна, а и той не е осигурен финансово.

„Винаги съм казвал, че не бих играл на сцена в някаква постановка, но във филм за баща ми – да. И то в неговата роля може би. Все пак трябва да прочета какво ще се иска от мен. Може би бих участвал и в докторски сериал, защото тематиката ми е близка, но не там ми е мястото в момента“, смята наследникът на Ламбо, който изучава медицина в Щатите.

„Ще кажа нещо за първи път – сподели пък актрисата Ирен Кривошиева, която е майка на Владимир. – Понеже много неща се изписаха през годините за отношението на Стефан към сина ми, сега казвам пред вас – той го реабилитира в последната си година. Стефан без ничия намеса остави всичко на сина ни Владимир. Той единствено отговаря и контролира всичко след смъртта му. Като негов наследник смятам, че беше редно всички, които правят различни неща в памет на Данаилов, да се допитат до него. Както се казва – има интернет, аз съществувам, на мен да се бяха обадили да питат за адреса на Влади. Нямам против това да правят филми за Стефан, но е редно Влади да знае за това“.

Още от Лайфстайл