През последните седмици бившият играч на Чикаго Булс Скоти Пипън отправи множество обвинения, които хвърлят ужасна сянка върху легендата в този спорт и негов бивш съотборник Майкъл Джордан. Шесткратният шампион на НБА отново се опита да разруши мита за Ем Джей.

В пасаж от книгата си „Unguarded“ Пипън атакува Джордан, определяйки го като егоист и заявявайки, че ЛеБрон Джеймс е най-великият за всички времена.

„Майк не искаше да подава, не искаше да се бори и не искаше да пази най-добрия играч от съперниковите отбори. Ще стигна дотам, че да кажа, че Джордан е съсипал баскетбола “, казва Пипън в нов откъс от мемоарите си.

„През 80-те години в училищните дворове всеки играеше, подавайки топката, за да помогне на отбора. През 90-те всеки искаше да бъде като Майк. Е, Майк не искаше да подава, той не искаше да се бори и не искаше да пази най-добрия от другата страна. Искаше всичко да бъде направено за него. Искаше да играем за него. Ето защо мисля, че ЛеБрон Джеймс е най-добрият за всички времена. Той прави всичко и включва в това своите съотборници“.

Реакцията на Пипън е отговор на документалния филм на Джордан „The Last Dance“ и частта, в която Въздушния обяснява, че за да спечели, е трябвало да мотивира съотборниците си и затова понякога той се е заяждал и се отнасял грубо с тях. Пипън вярва, че това не е правилният метод за стимулирането им.


loading...