новият бонд
Снимка: www.GlynLowe.com from Hamburg, Germany

След 16 години, пет филма и съмнително розово сако мандатът на Даниел Крейг като Джеймс Бонд тъжно достигна своя край по-рано тази година, коментира днес в обширна публикация Би Би Си, цитирана от БНР. И докато все още не сме изцяло сигурни какво означава Спектър на утехата, знаем, че Крейг поднесе едни от най-добрите филми в поредицата и трудно ще бъде надминат от наследника си.

Което и изключително важен кастинг въпрос. До голяма степен приходите зависят от това да се избере правилният актьор за ролята.

„Той трябва да бъде кинозвезда, посланик на сериите и киното, медиен дипломат, признат син на британската култура и лице на екосистема за милиарди долари“, коментира Марк О‘Конъл, автор на „Да хващаш куршуми: Мемоари на един фен на Бонд“.

Така че, кой може да се въплъти в образа на агент 007?

Има няколко кандидати, чиито имена са спрягани за тази цел през последните години.

Какво се знае дотук? Миналата година продуцентката Барбара Броколи заяви, че „Джеймс Бонд може да е цветнокож, но е мъж“.

Кой ще бъде следващият Джеймс Бонд?

И тук се появява кандидатурата на Том Харди, който има доста мачо роли. Той даде заявка за това още през 2012 г., когато заяви: „Бих играл Бонд с Кристофър Нолан (режисьор на „Интерстелар“, „Тенет“, поредица филми за Батман и др. – бел. ред). Би било страхотно“.

Но Харди е на 44 г. и това би могло да е пречка. През 2006 г., когато излиза „Казино Роял“ – първият филм за Бонд с Даниел Крейг, той е на 38 г.

Възрастта може да потенциална пречка и за Идрис Елба (49 г.), който бе фаворит да поеме ролята в продължение на дълго време.

Кой ще бъде следващият Джеймс Бонд?

„Коли, жени, мартинита. Кой иска това? Звучи ужасно“, шегува се Елба през 2016 г. и признава, че може да е „твърде възрастен“ за целта.

Тук се появява 33-годишният Реге-Жан Пейдж, който всеки път на червения килим изглежда сякаш е на изслушване за ролята на агент 007. Препоръчва го и бившият Бонд Пиърс Броснан.

Кой ще бъде следващият Джеймс Бонд?
Реге-Жан Пейдж

Звездата от „Игра на тронове“ Ричард Мадън също може да се окаже добър Джеймс Бонд с оглед на ролята му в драмата „Бодигард“. Още повече, че е шотландец какъвто бе първият агент 007 – Шон Конъри. През 2018 г. обаче Мадън отрече спекулациите по въпроса.

Кой ще бъде следващият Джеймс Бонд?

Би Би Си посочва и други имена, сред които Ейдън Търнър, Том Хидълстън и Килиън Мърфи, както и по-известния като Супермен Хенри Кавил.


loading...