Елените са по природа силно плашливи животни. Те са готови всеки момент да хукнат, усещайки потенциална опасност. А такава винаги съществува, защото над тях в хранителната верига има не един и два вида хищници. Затова елените са надарени да тичат бързо и то продължително време! На което повечето хищници не са способни! Затова на тях е трудно да издебнат възрастните индивиди, но така ли е с малките еленчета?СТРАХОТНО БЛАГОРОДСТВО! Мъж спаси треперещото еленче от басейна. Но вижте какво стана минута по-късно! (ВИДЕО)Съвсем случайно мъничко еленче си оказва в басейн на къща, около която няма други сгради. Слава богу…Jul 21 2016skafeto.com

Не, у тях чувството на страх все още не е развито в достатъчна степен, а бързината и издръжливостта им са недостатъчни, за да се спасят и те се оказват лесна плячка за хищниците.

Добре поне, че ловците ги щадят! Действително, как може да се убие едно малко невинно и доверчиво еленче?! Вижте на видеото с какво доверие и наслада еленчето приема човешките ласки! Очевидно, животното е привикнало към хората и техните грижи и си живее на воля в парка! При това положение, не ви ли се иска да имате такова мило създание като „домашен любимец“ в къщи?


loading...