Снимка: Kiefer/flickr.com

Каквото и да кажем за брака на кралица Елизабет Втора и принц Филип, все ще е малко. А понякога дори не са нужни думи, защото и без тях разбираме достатъчно.

Като от една снимка на съпрузите, която обиколи интернет пространството след смъртта на херцога на Единбург. Той винаги се е славел като голям шегаджия, както и като човек на дълга. А в кадъра са запечатани и двете отличителни черти, както и силната връзка с неговата съпруга.

Годината е 2003, мястото – замъка Уиндзор. Елизабет Втора минава покрай принц Филип, облечен като гвардеец, и не крие усмивката и шеговитото си изражение – сякаш току-що ѝ е разказал някой доста забавен виц.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by People Magazine (@people)

Първоначалната версия, която се разпространи за снимката, бе, че кралицата всъщност не е знаела, че в гвардейските дрехи е нейният съпруг и изражението ѝ се дължи на изненадата, когато го е познала. Има обаче и един друг сценарий, който ни звучи по-правдоподобен.

По време на дългите си години служба на короната, херцогът на Единбург е присъствал на хиляди събития. И неведнъж е обличал гвардейска униформа, в това число и на рождени дни на Елизабет Втора, затова със сигурност тя не се е изненадала да го види така.

Но точно в този ден събитието, което е трябвало да се проведе в замъка Уиндзор, се е забавило заради „нападение“ от рояк пчели. Наложило се е кралският пчелар спешно да се заеме с проблема, за да стане мястото безопасно за кралицата и нейните гости.

И тази куриозна случка я е накарала да се засмее така – точно в този момент и точно пред обектива на фотографа. Това си спомня самият той – Крис Йънг. И признава, че това е било един „чисто човешки момент“.

„Тя се кикотеше като малко момиченце и той също се смееше“, спомня си мъжът, уловил на снимка непринудените емоции на съпрузите. И точно защото рядко си позволяват подобно поведение на публични места, кадърът е толкова ценен, предава BBC.

Вижте още:
Работа, работа, работа! Елизабет II се върна към задълженията си след смъртта на принц ФилипБританската кралица Елизабет Втора се върна към изпълнението на кралските си задължения, само четири…Apr 14 2021skafeto.com

Принц Хари се върна във Великобритания за погребението на принц Филип без МеганБританският принц Хари пристигна във Великобритания без съпругата си Меган за погребението на дядо с…Apr 12 2021skafeto.com

Предсмъртни думи на принц Филип разплакаха ЧарлзТрогателни предсмъртни думи на принц Филип към своя син, са разтърсили иначе суровия по характер пре…Apr 11 2021skafeto.com

loading...