Спасител пребори акула

Спасител от Лонг Айлънд, който се пребори с акула с голи ръце, каза пред Поуст как се е озовал лице в лице със смъртоносния хищник – и как е чудо, че е успял да остане жив.

33-годишният Зак Гало каза, че е бил на Смит Пойнт Бийч в окръг Съфолк в неделя, играейки жертва в океанско тренировъчно упражнение, когато изведнъж усетил „остро щипване“ в ръката си.

„Тогава я придърпах към гърдите си и инстинктът за оцеляване се задейства“, каза Гало, който е спасител от 10 години в родния си Бейпорт.

33-годишен спасител пребори акула с голи ръце

„Тогава отскочих назад и просто започнах силно да я удрям по главата. Чувствах я с размерите на баскетболна топка.”

Докато двуметровият звяр се блъскал във водата, Гало продължавал да удря, за да държи острите му зъби далеч от себе си и само секунди по-късно битката приключила, казва спасителят.

„Просто „бум, бум, бум“ и при третия ни контакт акулата се обърна. Видях как цялото тяло се извърнаа и заплува в другата посока“, каза Гало.

Превод от в. Ню Йорк поуст

Вижте още:
Косатката – най-големият враг на бялата акулаУчени наблюдават, че много бели акули са започнали да изчезват от едно от най-любимите им места за л…Sep 1 2019skafeto.com

Намериха жива акула на 514 години! (Снимки + Видео)Учени откриха жива акула на рекордната възраст от 514 години! Звярът е намерен да плува във водите к…Aug 13 2019skafeto.com


loading...