спасяват света

Напоследък темата за екологията и грижата към природата е на дневен ред в повечето страни по света. Много хора са загрижени и искат да помогнат, но нямат с какво или просто не знаят как. Звездите от своя страна са облагодетелствани с финансов ресурс, който могат, ако пожелаят, да насочат в подкрепа на различни организации, които спасяват света. Днес ще ви представим и някои от най-големите радетели на такова поведение в Холивуд.

Статистиката сочи, че през 2017 година в Америка са събрани 410 милиарда долара за благотворителност, което е рекорд, пишат от iwoman.bg. В световен мащаб 41% от дарителите дават пари за фондове за стихийни бедствия и 31% за неправителствени организации по света. Тук знаменитостите играят много важна роля – не само, защото даряват голяма част от парите, които печелят, но и защото служат като личен пример на милиони фенове по света. Ето кои са известните личности, които са се посветили на това да спасяват света.

1. Амал и Джордж Клуни
Тази звездна двойка също създаде фондация, която защитава човешките права. Основната им дейност е да подпомагат бежанци, уязвими и маргинализирани общности, помагайки им да възстановят живота си. Те също така помагат за събирането на деца, които са били разделени от родителите си на границата между САЩ и Мексико.

2. Леонардо Ди Каприо
Фондация „Леонардо ди Каприо“ е създадена през 1998 г. и вече е дaрила около 80 милиона долара за повече от 20 екологични проекта. Актьорът обикновено работи чрез партньорства с локализирани проекти по целия свят, както и с международни организации, някои от които са: Oceana, Wild Foundation и World Wildfire Fund. Освен това, ди Каприо е и инвеститор в някои важни вегански компании.

3. Киану Рийвс
Още през 2003 година звездата от „Матрицата“ каза, че парите, които вече има в банковата си сметка, са му достатъчни, за да може да живее спокойно през следващите няколко века. Той ръководи частна фондация, която дарява милиони за изследване и лечение на онкологични заболявания. Темата за рака е много личен проблем за Киану поради факта, че сестра му Ким Рийвс умира от левкемия.

4. Дж.К. Роулинг
Създателката на „Хари Потър“ написа книгата „Фантастични зверове и къде да ги намерим“, за да събере пари за собствената си организация, наречена Lumos. Тя има мисия да помогне на децата в домове за сираци по целия свят да бъдат върнати в семействата си или настанени в добра семейна среда.

5. Ема Уотсън
Ема Уотсън се занимава с хуманитарни и феминистки каузи. Тя е работила с организации като UNICEF, CAMFED, HeForShe и Our Shared Shelf. Актрисата помага и на жени, които са били жертва на сексуален тормоз. Тя е дарила 1 милион долара на Фонда за полово равенство във Великобритания.

6. Анджелина Джоли
Анджелина Джоли е една от най-известните активистки сред известните личности. От 2001г насам Анджелина участва в различни мисии по света, среща се и помага на бежанци в повече от 20 държави.Създател е на фондацията „Мадокс Джоли-Пит“, които опазват застрашените диви животни и гори. От 2006г разширяват дейността си и към селското стопанство, образованието, равенството между половете и здравеопазването в Камбоджа.

Вижте още:Невероятно, но факт: Тези звезди сякаш не остаряват (Галерия)Младоликостта е характеристика, която не всеки притежава. Някои хора изглеждат млади за изключително…Dec 6 2019skafeto.com5 световни звезди, които имаха страхотни фигури, но всичко се объркаВ днешно време външният вид се е превърнал във водещ за това дали един човек ще бъде добре приет от …Nov 22 2019skafeto.com

loading...