цветков милен

На днешната дата Милен Цветков обичайно посрещаше рождения си ден в караваната на къмпинга край морето. 30 юли съвпадаше с края на поредния телевизионен сезон и Милен нямаше търпение да хвърли сакото веднага след сутрешния блок и да отпраши на юг. Днес щеше да навърши 55, но му отнеха рождените дни. А толкова обичаше живота и приятелите си.

Един от тях, журналистът от NOVA Иво Тодоров, който беше в най-близкото му обкръжение години наред, разказа за приятелството им специално за сайта Dir.bg, което публикуваме без редакторска намеса.

Иво и Милен бяха тандем и в професията.

Милен като водещ, а Иво – едновременно главен редактор на „Здравей, България“ и „Часът на Милен Цветков“. Именно Цветков го води навремето в Българската национална телевизия.

Спомен за Милен: Няма как да си около него и да не му станеш приятел - знаят го всички

„Милен умееше да открива хора за телевизията. С него сме почти връстници, но той беше човекът, който ме заведе в Новините на БНТ и така започна моята кариера в медиите.

Спомен за Милен: Няма как да си около него и да не му станеш приятел - знаят го всички

Над 20 години работихме заедно в различни телевизионни и онлайн проекти. Виждаше в хората зрънцето интерес към телевизията и им даваше възможност да направят първите стъпки в неговия екип. Обичаше в работата да е заобиколен от много хора, и то от различни поколения. Редакторите в „Часът“ бяхме 5-6. Харесваше да слуша различни истории и да избира от тях това, което би било интересно и за телевизионния зрител“, спомня си Иво Тодоров.


loading...