https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Сръбската певица Даниела Вранич обяви, че е роднина на Ванга. Известната дълги години като „Кралицата на саловете“ (б.а. – корабите) изпълнителка даде специално интервю за връзката си с пророчицата за вестник „Курир“. В младостта си Вранич често говори за Ванга с баща си. Мъжът никога не й разкрива предсказанията на пророчицата за семейството.

„Ванга можеше да предвиди кога ще се случат някои радикални неща, но ние не я възприемахме по този начин – споделя Даниела. – Гледаше мен и сестра ми, като бяхме малки, но не помня много. За нас тя беше просто нашата баба и нищо повече. Имаме само любов към нея и се гордея с нея като баба, а не като пророчица.“

Вранич се е интересувала какво е предсказала за нея Ванга.

„Постоянно питах баща ми да ми каже дали баба е казала нещо за нас. Той винаги на шега ми отговаряше, че със сестра ми ще сме щастливи. Всъщност ние наистина сме щастливи с живота, който водим. Със сигурност не говорим за нея като за пророчица.“

Певицата добавя, че е наследила силната си интуиция от Ванга.

„Преди усещах някои неща. Определено имам силна интуиция. Приятелите ми често се изненадват колко силна е тя. Това означава много за мен в работата ми, защото винаги знам дали нещо ще бъде наред, или не. Никога обаче не съм искала да говоря за това твърде сериозно“, разкрива певицата.

Бащата на Вранич – Мирко, е роднина на един от братята на Ванга. Както е известно, братът на пророчицата Томе Пандев Сурчев живее дълги години в Сърбия. Той също като сестра си напуска родната Струмица. Продава имота си и се мести край Белград. За него се знае твърде малко.

„Чувала съм, че братът на Ванга, който живееше в бивша Югославия, е идвал да я види в Петрич – разказа пред „България Днес“ Стефка Петревска, една от близкия приятелски кръг на пророчицата. – Не говореше много за роднините си извън страната. През последните 13 години от живота на Ванга, когато тя имаше най-голяма нужда от помощ и подкрепа, малцина останаха до нея. Моята майка Витка беше до нея денонощно.“

Витка Петревска живее в дома на ясновидката цели 11 години – от 1985 г. до 1996 г. На 11 август 1996 прочутата ясновидка си тръгва от нашия свят, за да продължи своята мисия във вечността. В последните години от живота на пророчицата Витка върти тяхното общо домакинство. В къщата си в Първомай Петревска се прибира само в петък вечер, а в събота сутрин отново е на своя пост при Вангелия.

Пътният лист за посещението на Ванга в Югославия

Самата Ванга със сигурност е била при брат си Томе в Югославия поне веднъж. В Комисията по досиетата все още се пазят пътни листове на пророчицата за пътувания зад граница, до които „България Днес“ получи достъп преди време. Един до тях е именно по повод посещението на Ванга при брат й. То е било през 1965 година. С пътния талон МВР разрешава на Ванга да отиде на гости на малкия си брат Тома Пандев Сурчев. Посочен е и негов адрес в Белград – улица „Шесталичка“ номер 52. Пророчицата е отпътувала при брат си на 21 октомври и се е върнала в България 10 дни по-късно.

Предполага се, че бащата на Вранич – Мирко, е негов наследник. Самата сръбска певица е родена 1975 година. Като дете се учи да свири на пиано и тренира лека атлетика. На шестнадесет години напуска дома на родителите си и се издържа като модел, детегледачка, а след това става певица. Тъй като са от патриархална среда, родителите й не я подкрепили в това. Завършва селскостопанска гимназия и записва обучение по мениджмънт в университет, но не го е завършва.

Кариерата й на певица стартира през 2005-а. Година по-късно издава първия си албум „Да не види она“. През 2012 г. пуска и втори. Именно в него е най-големият й хит – дуетът й с Аца Лукас „Нико као ти“. След този албум Даниела се оттегли от публичното пространство. Известната певица е смятана за една от най-популярните жени на сръбската публична сцена, когато тя решава да прекрати успешната си кариера.

Оказва се, че причина за това са здравословни проблеми. Вранич е диагностицирана с тежка форма на хормонален дисбаланс.

„Отдръпнах се от обществения живот, защото бях ужасно наранена от заглавията, че съм дебела, пълна с целулит и че не се грижа за външния си вид, а знаех, че съм болна“, споделя Даниела.

Днес тя живее в къща близост до Шабац и рядко се появява в медийното пространство. Интервюто, в което говори за роднинската си връзка с Ванга, е едно от малкото след оттеглянето й от сцената.