стефан данаилов операция

Стефан Данаилов се завръща на театралната сцена само две седмици след тежката операция, която претърпя в Бургас след падане от терасата от апартамента си в Приморско.Стефан Данаилов: Черноморието ни е прекрасно, а за София, Манолова ще е добър кметЛегендарният актьор на България Стефан Данаилов разкри своите пристрастия към нашето Черноморие пред…Jul 28 2019skafeto.com

Триумфалното завръщане на 76-годишния легендарен актьор ще се състои на 8 септември във Варна, където ще се играе представлението „Актрисата”. В пиесата Ламбо си партнира с Аня Пенчева, в спектакъла участват още Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Иван Панев и Павел Иванов. На следващия ден – 9 септември, Данаилов отново ще участва в представление във Варна.

Загрижени приятели на Стефан Данаилов изразиха съмнения, че маститият актьор е притискан от продуцентите да участва в театралната постановка, тъй като билетите и за двете представления на „Актрисата” са разпродадени отдавна.

„Той е на почтителна възраст и претърпя тежък инцидент, смениха му тазобедрена става. Би трябвало да си почива и да се възстановява поне 2 месеца. Защо го спешават?”, тревожат се за здравословното състояние на Стефан Данаилов приятелите му.

Те никак не са спокойни от съобщението, дошло от болницата в Бургас, че лекарски екип ще бъде сред публиката във Варна, за да се намеси при евентуална нужда. Данаилов бе опериран на 22 август от светилото д-р Андрей Йотов, който прекъсна отпуската си и отпраши към Бургас, за да спасява Ламбо. Майор Деянов от „На всеки километър” все още е в морската болница ежедневно прави рехабилитационни процедури.

В пиесата „Актрисата” Стефан Данаилов е прикован към моторизирана инвалидна количка, но накрая на представлението се изправя. Макар ролята му да не изисква кой знае какви физически усилия, мнозина изразяват съчувствие към живата легенда на българския театър, че е принуден да участва непълно възстановен в театрални постановки. Любопитно е дали Ламбо ще бъде накаран да играе и в Пловдив в края на септември. Тогава с „Актрисата” е планирано да бъде закрит международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът”.


loading...