Игри на волята

Когато се подготвя предаване, което ще бъде излъчвано в национален ефир, това означава не само, че ще кипи грандиозна подготовка, но и че екипът носи отговорност за това какво ще се излъчи. Разбира се, никой не е застрахован от грешки или гафове, но когато те са големи, това се отразява не само на имиджа на предаването, но и на телевизията, която го излъчва.

След втория епизод от новото риалити „Игри на волята“, излъчвано в ефира на Нова телевизия, сценаристи и водеща отнесоха як хейт в социалните мрежи. Причината е повече от скандална, предават от show.blitz.bg. Докато обясняваше мисиите на отборите славяни, траки и прабългари, Алекс Сърчаджиева обърка тотално роднинските връзки в историята за Свети Константин и Елена. Грешката й, разбира се, е повече минус за продуценти и сценаристи, които стоят зад всяка хрумка във формата.

И все пак атаките не подминаха и миловидната актриса, която често виждаме като водеща или коментатор в различни риалити формати у нас. „Как Нова тв ожени майка и син, драги зрители, снощи, по време на втори епизод на „Игри на волята“!“, гласи един от по-острите коментари в мрежата след гафа във формата. В него се казва още:

„Значи, илиза Александра Сърчаджиева с този неин дразнещ глас, която иначе може би не звучи точно така, но все й дават да води предавания, на които тя трябва да надвиква съпътстващ оглушителен шум и когато крещи, въобще не гали ухото нито с тембър, нито с интонация; таа, излиза тя на плажа и изкрещява на участниците, че ще разкаже историята за Свети Константин и Елена…

Историята била значи от Странджа. Там се е случила, също така. Господ Бог обичал Странджа и странджанци. Затова им запалил един голям огън. (!?) И им казал на хората да минат през огъня, и че който е добър няма да изгори. (?!) От мъжете минал само Константин и не изгорял. От жените минала Елена и не изгоряла. И те затова се оженили (?!) И станали светци…“, недоумява потребител за така грубо преиначаваните факти от историята.

„Истината е, че Свети Константин е император на втората Римска империя, а света Елена е неговата майка. Когато сценаристите на Нова Броудкастинг Груп пишат разни неща за разни исторически личности, и взимат заплати за това нещо, и носят отговорност към възпитанието на обществото, че и на децата, и въобще носят отговорност кви ги съчиняват, дали биха били така добри да вземат сега и да се покаят, чрез официално напускане на работа?“Кои са новите стари лица в „Маскирания певец“Когато по някоя телевизия се обяви ново предаване, обикновено детайлите и участниците в него се пазя…Sep 13 2019skafeto.comПървите участници в „Маскираният певец“ са ясниОбщо дванадесет известни личности с музикален талант, но не професионални певци и певици ще са участ…Sep 3 2019skafeto.com

loading...