Султанът на Бруней

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Принцеса Азема от Бруней се омъжи по екстравагантен начин, със сватбени тържества, които траят цяла седмица, съобщава Дир.бг, цитирайки „Daily Mail“.

38-годишната булка и съпругът ѝ принц Бахар ибни Джефри Болкиах, който е неин първи братовчед, проведоха различните церемонии в официалната резиденция на баща й, милиардерът Султан Хасанал Болкиах.

След като 76-годишният султан на Бруней даде официалната си благословия, сватбената седмица на двойката започна на 11 януари с Кралската церемония по пудренето, по време на която посипват с оризова пудра младоженците и мажат дланите им с благовонни масла, за да им пожелаят добро.

Тя се провела в „Balai Singgahsana Indera Buana“ на територията на двореца. За това събитие булката блестеше в дълга розова рокля и златни бижута.

След това двойката проведе ислямската си церемония в джамията Омар Али Сайфудиен, която е една от националните забележителности на Бруней. Там младоженецът произнесe обетите си пред група изцяло от мъже, включително султана, който действал като представител на дъщеря си на сватбата.

След като официално сключиха брак, султанът организира и прием в резиденцията си за гости.

Азема сияеше в бляскава рокля с дълги ръкави в цвят слонова кост, тип русалка в долната си част.

Булката прикриваше косата си предимно под подходящ блестящ воал и завърши визията си със сребърна тиара и искрящ букет от изкуствени цветя.

Междувременно съпругът й съчета идеално тоалета ѝ, избирайки бяла военна униформа за случая.

Принцеса Азема е петата дъщеря на султана. Миналата година по-малката сестра на булката Фадзила Лубабул се омъжи за Ауанг Абдула Набил Махмуд Ал-Хашим.

Принцеса Фадзила, завършила университета в Кингстън, е деветото от 12-те деца на султана, и е капитан на националния отбор по нетбол на Бруней. Тя също така е деен поддръжник на здравни кампании и остава до голяма степен далеч от светлината на прожекторите.

След смъртта на кралица Елизабет Втора миналия септември, султанът на Бруней стана най-дълго управлявалият жив монарх в света.

Още от Лайфстайл