съпругата на Кръстю Лафазанов

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Внезапно преди близо месец си е отишла съпругата на Кръстю Лафазанов. Черната вест актьорът е пазил в тайна от 24 септември до първата седмица на октомври, когато във Фейсбук близките ѝ публикуваха жалейка. Елена Начева е издъхнала само на 61 години след тежко боледуване. Нейни приятели са в ступор от смъртта ѝ и споделят странни съвпадения около трагедията, пише Ретро.

Родената в Бургас Елена всъщност е била съученичка на покойната поетеса Петя Дубарова. Двете са били близки приятелки от класната стая, преди Дубарова да отнеме живота си, още ненавършила 18, по особено трагичен начин. 42 години след смъртта на талантливата бургазлийка причините за самоубийството ѝ все още не са докрай изяснени. Миналата година пък от този свят си тръгна и друга съученичка и приятелка на Петя и Елена – естрадната легенда Ваня Костова. Звездата на обичаната от поколения музикална формация „Тоника“ почина внезапно и неочаквано навръх Гергьовден през 2021 г. Колегите ѝ бяха в шок от нейната смърт, тъй като преди това тя имала дребни здравословни оплаквания, но не била в никакъв случай в тежко състояние и нищо не подсказвало, че това са последните ѝ земни мигове. Така внезапно си заминала и съпругата на Кръстю Лафазанов. Нейни съученици споделиха в социалните мрежи, че сякаш прокоба тегне над звездите от тяхното поколение.

Съвсем наскоро Елена и Кръстю бяха гости в предаването „На кафе“ на Гала, където анонсираха свой общ комедиен спектакъл и говореха с любов един за друг, споделяйки колко е приятно да работиш рамо до рамо с човека, когото обичаш. По нищо не личеше, че съпругата на комика се е борила с тежко заболяване.

Eлена Начева също беше известна актриса, а именно ВИТИЗ е мястото, където пламва любовта им с Лафазанов. Завършва актьорско майсторство за куклен театър с випуск 1985. Театралната ѝ кариера започва същата година в ролята на циганката в „Чувалът с картофи“ в Добричкия куклен театър „Дора Габе“. Филмовия си дебют прави през 1988 г. в лентата „Забранено за възрастни“, където играе учителката. От 1998 г. Елена работеше в театър „Ела“ в София, на който беше собственик, в Народния театър и на редица други места.

Заедно с Лафазанов имат две деца. Дъщеря им Елица ги дари с две внучета от съпруга ѝ Радостин. Баткото се роди в средата на 2016 г. и носи името на своя дядо, а по-малката му сестричка – две години по-късно.

Виж още:Жената на Кръстьо Лафазанов почина внезапноАтрисата Елена Начева, която е съпруга на звездата от „Комиците“ Кръстю Лафазанов, е починала внезап…Oct 5 2022skafeto.com

Кръстю Лафазанов на 60: За малко не станах зъболекарСъс своите десетилетни превъплъщения на сцената и на екрана той днес е един от най-обичаните българс…Jul 20 2021skafeto.com