Теория за големия взрив

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

„Теория на големия взрив“ е сериал, който има много сезони. Причината за това е, че е интересен и забавен, а това са ключовите „съставки“, за да може едно шоу да се задържи с години на екран. Днес ще ви предствим някои забавни факти за сериала, които сигурно са ви убегнали.

„Теория за Големия взрив“ се превърна в най-дългия ситком в историята на американската телевизия, получи 46 номинации за престижната награда Еми и спечели любовта на милиони зрители по целия свят, пишат от dama.bg. Героите не само се превърнаха в идоли на стотици деца, но и известните гости успяха да спечелят сърцата на зрителите. Илон Мъск, Бил Гейтс, Стивън Хокинг, Стан Лий и много други с удоволствие участват в снимките на сериала. Но по време на 12-те сезона могат да се видят дребни детайли, които само най-големите фенове разбират. По повод рождения ден на Джим Парсън, който изигра ролята на култовия Шелдън Купър, ви представяме 20 забавни факта за сериала, за които не сте знаели.

Фамилията на Пени
Пени е единствената, чиято фамилия така и не се разбира. След като се жени за Ленард, тя приема фамилията му, но моминското ѝ име така и не се разкрива.

Заменената главна героиня
В началото за ролята на Пени е избрана канадската актриса Аманда Уолш, а вместо Радж и Хауърд участва момиче-учен. Но пилотната серия е отхвърлена от CBS и продуцентите решават да пренапишат сценария, да въведат допълнителни герои и да намерят нови актьори.

Майката на Хауърд
Зрителите чуват само гласа на майката на Хауърд, но тя така и не се появява. Има няколко сцени, в които преминава на заден фон, но в един момент се появява снимка на мъж и жена, на която се вижда как е изглеждала Деби Уоловиц като млада. За съжаление създателите на сериала бяха принудени да се сбогуват с този герой, тъй като през ноември 2014 година почина актрисата, която озвучава Деби.

Снимки на екипа на хладилника
Ако погледнете отблизо хладилника на Пени, можете да видите снимки, на които тя щастливо прегръща непознати за всички ни герои. Всъщност това са истински снимки с екипа на сериала.

Загадката с флага
Много фенове на сериала си спомнят, че апартаментът, в който живеят Шелдън и Ленард, има знаме, но малко забелязват, че върху хладилника има синьо платно с лъв. В сцените, в които героите се карат, флагът е обърнат.

Променливите болести на Шелдън
През първия сезон научаваме, че Шелдън има астма. Но след няколко епизода болестта мистериозно изчезва и се появява при Ленард, който винаги носи инхалатор със себе си.

Един актьор, две роли
Понякога продуцентите объркват феновете на сериала с избора на актьори за определени епизодични роли. И така, Ланс Барбър играе съученик на Ленард и бащата на Шелдън в „Младият Шелдън“.

Грешка в песента и заставката
В заставката могат да се видят няколко цифри. Очевидно този, който е написал текста, случайно е сложил 9, вместо буквата „В“. Друга досадна грешка е в саундтрака към сериала – вокалистът казва 14 милиона години, вместо 14 милиарда години.

Неправилни формули
В поредицата има много научни факти, които изискват внимателна проверка, затова създателите на ситкома канят учения Дейвид Залцбург, за да провери всички формули и да коригира репликите на актьорите. Но едно уравнение на дъската все пак се оказва грешно и това не е случайно. То е препратка към филма за Индиана Джоунс.

Само Ейми е доктор
Единствената актриса в сериала, която наистина е свързана с науката е Маим Баалик, който изигра Ейми Фара Фаулър. През 2008 година тя получава докторска степен по невробиология.

Фамилиите на главните герои
Малко зрители знаят, че главните герои на поредицата Шелдън и Ленард са кръстени на Нобеловите лауреати по физика Лион Купър и Роберт Хофщетер.

Променливият номер на квартирата
Всички числа в серията не са случайни. Номерът на апартамента на Ейми е препратка към първите цифри на pi: 3,14.

Посланието на тениската
Друга важна фигура в поредицата е числото 73. Именно в 73-ия епизод на поредицата Шелдън споделя мислите си за това, защо смята, че то е любимото му число: „73 е 21-вото просто число. Огледалното му отражение – 37 е 12-тото просто число, чието отражение 21 е резултат от умножението на 7 и 3 … В двоичната система 73 е 1001001, което обратно е 1001001“. Освен това актьорът Джим Парсънс, който изигра Шелдън, е роден през 1973 година.

Страхът на Радж
Страхът на Раджеш да говори с момичетата не е случаен. Изпълнителният продуцент на сериала Бил Прейди бил вдъхновен от бивш колега, който не можел да преодолее страха си от общуване с жени, за да създаде образа на срамежлив мъж.

Истинските страхове
Кевин Съсман (Стюарт) трябва да преодолее хидрофобията си и да задържи дъха си за няколко секунди под вода.

Двете майки на Ейми
Първоначално за ролята на г-жа Фаулър е поканена актрисата Ани О’Донъл. Въпреки това, продуцентите решават да дадат ролята на майката на Ейми на по-известната актриса Кати Бейтс.

Скрити травми
През 2010 г. Кейли Куоко пада от кон и наранява крака си. Сценаристите трябвало да пренапишат няколко епизода, така че кракът ѝ да не попада в кадър. Затова виждаме Пени само зад масата или бара. Подобен проблем има и при Ейми, която получава травма на лявата си ръка.

Стилът на главните актьори
Всички главни герои имат свой уникален стил на обличане. Шелдън предпочита да носи цветни тениски над блузи с дълги ръкави. Ленард почти винаги носи яке с качулка. Радж носи ризи с пуловер и якета. А страстта на Хауърд са тесните дънки и цветните ризи. Само Пени няма конкретен стил и винаги експериментира с модели и прически.

Стаята на Хауърд
Фактът, че този герой от поредицата страда от липса на женско внимание ясно се забелязва в стаята му. Ако погледнете отблизо, можете да видите, че тук всички плакати и фигури от комикси и филми са на популярни женски герои.

Символът на сериала
Феновете на поредицата знаят, че асансьорът е счупен в резултат на неуспешен експеримент на Ленард, който избухва в шахтата. Във финалния епизод на зрителите се дава да разберат, че за тази експлозия се пее в песента към сериала, след която започва приятелството на главните герои. Следователно, счупеният асансьор не е просто декорация, а един от главните герои, който припомня как главните герои стават приятели.

Вижте още:Топ 6 на най-добрите сериали за последните десет годиниСамо преди няколко дни навлязохме в 2020 година. Емоциите от новата година поотминават, но е факт, ч…Jan 4 2020skafeto.comТърсят извънредно грозни хора за сериала „Властелинът на пръстените“Кастинг агентите на сериала „Властелинът на пръстените“ търсят хора с по-малко зъби от обичайното, б…Dec 20 2019skafeto.com