тита нова песен първият човек

Комерсиалното продава и тази максима важи за абсолютно всичко. И за музиката, и за киното, и за каквото още се сети човек. Проблемът с музиката (но и с киното) е, че когато я подчиняваш на общовалидните очаквания на хората, тоест правиш я комерсиална, я обричаш и на предвидимост, пише Георги Борисов за lifestyle.bg. Толкова, че от един момента нататък тя започва да звучи напълно еднакво и скучно. Това, което обаче ни изненадва приятно е певицата Тита с нейната нова песен.

Христина Христова, както е истинското й име, е от младото поколение в поп музиката. Звездата ѝ започна да изгрява през 2014 г., когато я гледахме в X Factor. Само две години по-късно гласът ѝ се развъртя по музикалните радиостанции и телевизии с парчето „Voodoo Kukla“, където пригласяше на Криско.

Още тогава стана ясно, че Тита има потенциала да кара песните да се слушат много. И тя започна зда прави комерсиална музика. Последваха парчета като „Късай“, „Антилопа“, „Photoshop“ и „Задната седалка“, които бяха неизменна част от репертоара на повечето дискотеки и заведения.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от ♕Tita (@hrisistar) на

А от тях така нареченият лирически герой ни ги напяваше все едни и същи, и все с дълбок сексуален заряд: „…стаята ми кънти да правим бели…“, „…тук съм да ги скъсам и да им взема парите…“ и култовото „Ах, каква си антилопа, газела – да ти пръсна дисплея и панела“.

Така стигаме до момента, в края на миналата седмица, в който 20-годишната Тита реши да покаже на всички, които все още слушат българска музика, че може да има и по-различни песни. Такива, на които мястото им не е по клубовете.

Тита със смела заявка: Аз съм малката ШакираКогато изгрее звездата на някого, обикновено той се стреми да се отличи от всички останали артисти, …Sep 13 2019skafeto.com

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от ♕Tita (@hrisistar) на

„Първият човек“ е бавна, лирична и… любовна. Все неща, които на фона категоричната агресия и секса между римите и думите в досегашните ѝ парчета, липсваха. Разбира се, не твърдим, че песента е някакъв музикален шедьовър, но е приятно да чуеш от млад изпълнител като Тита с нещо по-различно от напомпаните бийтове.

А до голяма степен това се дължи на един конкретен човек. Той отдавна работи с доста български изпълнители, сред които е и нашата любимка Михаела Филева. Боян Христов е името му, а негово дело са и музиката, и текстът и аранжиментът на песента.

„Първият човек“ освен нова песен е и част и от дебютния албум на Тита, който се очаква да излезе до края на тази година.

Синьо лято: Парещата почивка на Тита продължава с пълна сила (ГАЛЕРИЯ)Навън може и да е облачно и градусите да падат, но за Тита все още е лято… При това горещо. И дока…Sep 24 2019skafeto.com

loading...