Том Ханкс диабет

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Известният холивудски актьор Том Ханкс е диагностициран преди повече от 10 години с диабет тип 2 – най-честата форма на това метаболитно заболяване. Ханкс веднъж каза в шоуто на Дейвид Летърман, че от известно време се бори с висока кръвна захар. „Отидох при лекаря и той каза: Знаеш ли онази висока кръвна захар, с която се бориш от 36 години? Е – получил си диабет тип 2“, каза известният актьор.

Двукратният носител на Оскар призна, че сам е виновен за болестта си, тъй като не се е грижил за здравето си, както и за храненето и теглото си.

„Оказах се пълен идиот. Преди три години бях диагностициран с диабет тип 2 поради големите колебания в теглото ми. Кулминацията на болестта беше, когато работех по „Филаделфия“, каза актьорът.

„Виждали сте ме по филмите, как изглеждах. Истински дебел идиот. Мислех, че мога да избегна това, като премахна кифлите и чийзбургерите от менюто си, но имах нужда от повече от това. Лекарите казват, че ако продължа да поддържам желаното тегло и продължа да се храня здравословно, вече няма да имам нужда да приемам инсулин“, каза Ханкс.