Въпреки че е участвал в най-малко 85 филма през цялата си бляскава кариера, Том Ханкс смята, че само четири от тези филми са „доста добри“, пише Ню Йорк Поуст. Двукратният носител на Оскар, който е на 66 години, е смятан за един от най-великите актьори на Холивуд, но настоява, че само няколко филма, които е направил през последните 30 години, всъщност си струват гледането.

Актьорът направи разкритието пред „Ню Йорк поуст”, докато рекламираше дебютния си роман „Създаването на още един важен кино шедьовър“, който трябва да излезе през май 2023 г.

„Никой не знае как се прави филм – въпреки че всички си мислят, че знаят“, каза той пред изданието.

„Направил съм много филми и четири от тях са доста добри, така мисля, и все още съм изумен от това как филмите се създават. От проблясък на идея до трепкащото изображение на екрана, целият процес е чудо.“

Ханкс не разкрива за кои четири филма говори.

Том Ханкс започва кариерата си през 80-те години, главно с участието си в комедии. Но животът му се промени завинаги, след като спечели първата си награда Оскар през 1994 г. за „Филаделфия“. Той взе още един Оскар на следващата година за ролята си във „Форест Гъмп“.

Той беше номиниран още три пъти през следващите години.


loading...