Юлиан Вергов хакери Трите мечки
Юлиан Вергов

Юлиан Вергов е известен с острия си език, но по въпроса защо се изпокара с партньорите си в театралната формация „Трите мечки“ – Захари Бахаров и Владимир Карамазов, досега мълчеше като партизанин. Един от любимците в хитовата поредица „Откраднат живот“ за първи път проговори за причината, поради която е в обтегнати отношения с колегите си.

Всъщност раздялата се оказва едно от най-големите изпитания за Вергов, сподели той пред светския репортен Мон Дьо. „Едно от най-големите предизвикателства в кариерата ми беше „Трите мечки“. Имаше голямо бъдеще, за кратко време постигнахме неща, които малко хора са постигали. Всъщност, ние иронично се бяхме кръстили така, защото в театъра Мечка е актьор, който привлича публика. Ние сами финансирахме проекта, не сме взимали държавни пари“, сподели в тв интервюто пред Мон Дьо актьорът и побърза да уточни, че не парите са били причината за разпадането на тандема.

„Тежко ми е, че се разделихме. Към приятелството винаги ще има път обратно. Проблемът е да намериш пътя, който съществува. Ще се намери!“, добави още с неприкрита надежда Вергов. – „Всичко ми се е случвало в любовта и в живота – и горчивина, и щастие. Бил съм и изоставян. Най-трудният урок, който съм научил, е да си затваряш устата. За да се случат някои неща, трябва да се научиш да мълчиш…

Много хора са събрани вътре в мен и е трудно да избера кой точно трябва да съм. Моят личен белег е иронията. Обичам да се радвам на живота. Обичам да се рея безцелно. Затова прекарвам много време на морето. Може би покрай пандемията успяхме малко да се поспрем, да се замислим“, каза още театрала, който има специално отношение и към дисциплинираността и безопасността на пътя.

„Аз също съм си гледал телефона, докато шофирам. Слава Богу, вече не го правя. Всички бяхме обединени, че това трябва да стигне до хората. Да ме прости Господ, но може би шофьорът, който уби Милен Цветков, е гледал в телефона“, призна Вергов, за когото най-големият страх е да не се случи нещо с приятелите и роднините му.

„Още повече мисля за това след смъртта на Йосиф Шамли“, разказа Юлиан. На въпроса колко струва да си Юлиан Вергов, актьорът отговори: „Понякога не струва нищо, а друг път – ужасно много. На хората около мен също. Въпреки това, обичам да съм Юлиан Вергов“, сподели с усмивка той.


loading...