Туба Бююкюстюн

Туба Бююкюстюн е безспорно една от най-красивите и талантливи актриси в Турция. Името ѝ има арабски корен и означава райско дърво. Тя стана световноизвестна с емблематичното си превъплъщение на “Гордата Аси” в едноименната мелодрама, след което кариерата ѝ тръгва стремглаво нагоре и е единствената турска актриса, номинирана за наградата “Еми”, пише Труд.

Всеки проект с участието на Туба Бююкюстюн предизвиква повишен интерес у публиката, а почти всеки сериал с нейно участие има голям успех и висок рейтинг. В момента зрителите с нетърпение очакват поредицата, наречен “Другият аз” за Netflix, в който тя играе главната женска роля. Снимките му в Айвалик обаче бяха прекъснати поради факта, че водещата актриса се зарази с коронавирусна инфекция и

Проектът бе напълно замразено до пълното възстановяване на Tуба.

Тези дни бе съобщено, че състоянието на актрисата се е подобрило значително и че сериалът ще започне да се снима тази седмица. Вероятно зрителите ще видят проекта в началото на 2022 г.

Турските актриси имат необичайна, рядка красота и талант, признати по целия свят. Всяка година редиците на кинозвездите се попълват с нови имена, а публиката има и нови идоли, но Туба неизменно присъства в списъка на красавиците.

И това лято журналистите на програма “Втора страница” проведоха интерактивно проучване, по време на което разбраха кой сега е на върха на популярността. И така най-много гласове събра Фахрие Евджен, последвана от Туба Бююкюстюн и Неслихан Атагюл.

Туба Бююкюстюн обаче високо цени и таланта си. Присъединявайки се към актьорския състав на сериала “Дъщерята на посланика”, тя постави условие да получи дял от продажбата на проекта в чужбина. Актрисата се мотивира с факта, че телевизионният сериал “Мръсни пари и любов”, в който преди това се снима с Енгин Акюрек, е продаден на много страни по света, но от печалбите са се облажили продуцентите, но не участвалите в него актьори.

Туба Бююкюстюн е една от най-известните турски актриси и в България – гледали сме я в “Гордата Аси”, “Под липите”, “Огнено сърце” и “Искрите на отмъщението”.

Личният живот на очарователната туркиня е обект на нестихващ интерес от страна на медиите. Тя придоби печалната слава, че с всеки сериал, в който участва, “открива голямата си любов”. През 2003 г. на снимачната площадка на “Под липите” започва страстна връзка с партньора си Бюлент Инал. Приказката им обаче приключва с финалните надписи на сериала заради кратката авантюра на Бюлент с Берен Саат. По време на снимките на “Огнено сърце” актрисата започва връзка с колегата си Онур Сайлак. Само след няколко месеца двамата узаконяват връзката си на тайна церемония в турското посолство в Париж.

Избират френската столица по две причини. От една страна, това е любимият град на Туба, а от друга желаят да избягат от хаоса и суматохата, които неизменно вървят с приготовленията на голяма сватба. На тържеството присъстват едва двадесет души само най-близките роднини и от двете страни. На 19 януари 2012 г. Туба ражда близначките Мая и Топрак. Двамата се радват на хармонични семейни отношения, затова почитателите на звездната двойка бяха изненадани от новината за развода им през 2017-а. Децата останаха да живеят с майка си, но с баща си се виждат, когато пожелаят. И след раздялата Туба и Онур продължават да говорят с уважение един за друг.

След развода Онур Сайлак, който за последно гледахме като Вели в турския сериал “Ирония на съдбата”, започна афера с мениджърката си Гозде Йълмаз и впоследствие се ожени за нея. Туба Бююкюстюн пък се залюби с младия и скандален бизнесмен Умут Евирген.

Няколко пъти пресата съобщаваше, че двойката се е разделила, но първата вълна на пандемията сложи край на тази бурна романтична връзка. Докато Туба избрала да се затвори вкъщи с дъщерите си, Умут не спирал да пирува с приятели.

След като се раздели с 38-годишната Туба Бююкюстюн, Умут Евирген започна връзка с младата 23-годишна актриса Мелиса Шенолсун.

Скоро Туба Бююкюстюн също се влюби – този път в младия си колега Екин Мерт Даймаз. Много от Феновете на Туба я предупреждаваха, че 30-годишният Екин има репутацията на вятърничав мачо. Разбира се, Бююкюстюн не отговаря на подобни коментари.

Сега феновете на известна актриса и журналистите шумно обсъждат поредната ѝ сърдечна връзка. Оказва се че този път Туба е залитнала по не публично известен мъж, а по адвоката Ердинч Чатак.

Посланик на добра воля

С всеки проект Туба Бююкюстюн се утвърждава като любимка от екрана. За най-значима роля смята участието си във филма “Истанбул червен” на режисьора Ферзан Иозпетек, в който играе с Халит Ергенч и Мехмет Гюнсюр. Лентата е отличена с най-високата награда на фестивала “Синепибри”.

Туба зае 17-о място в класацията “100-те най-красиви жени в света за 2018 г.” на американския сайт Тор Beauty World. Тя е избрана и за посланик на добра воля към УНИЦЕФ.

Скарахме се, жена ми ни сдобри
Докато се снимахме в “Искрите на отмъщението”, с Туба постоянно спорихме и дори са карахме. Най-големият скандал избухна, когато закъснях три часа за снимки. Възмутената Туба ме набеди, че съм се държал като “велик актьор”. Жена ми ни сдобри и сега сме много добри приятели.
Къванч Татлъту, актьор

Камерата ни харесва
С Туба имаме прекрасно взаимоотношения пред камерата и извън нея. С нея два пъти си партнирахме – преди 6 години се снимахме в “Мръсни пари и любов”, а сега в “Дъщерята на посланика”. Камерата ни харесва и зрителите ни харесват като екранна двойка.
Енгин Акюрек, актьор

Киното ни събра
Известно е, че с бившата ми съпруга играхме заедно в два сериала преди да сключим брак – “Гордата Аси” през 2007 г. и “Огнено сърце” през 2010 г. Киното ни събра. Интересен факт е, че през 2016-2017 г. Туба игра заедно с Къванч Татлъту в “Искрите на отмъщението”, а през 2018-2019 г. аз си партнирах с него в “Ирония на съдбата”.
Онур Сайлак, актьор, бивш съпруг на Туба

Прекрасна е
Лично аз избрах Туба Бююкюстюн да играе главните роли в моите филми “Гордата Аси” и “Огнено сърце”, в който игра циганката Хасрет – именно за това свое превъплъщение тя получи наградата за най-добра актриса на турските Медийни Оскари. Прекрасна е.
Джевдет Мерджан, режисьор

Виж още:Халит и Йълдъз се женят в „Опасно изкушение“В хода на сюжетното развитие на новия турски сериал “Опасно изкушение”, в центъра на събитията отнов…Aug 1 2021skafeto.com


loading...