Уил Смит оставка

След като удари водещия Крис Рок на сцената на наградите „Оскар“ миналия уикенд, Уил Смит обяви в изявление в петък, че е подал оставка от Академията за филмово изкуство и наука, съобщи Си Ен Ен.

„Оттеглям се от членство в Академията за филмови изкуства и науки и ще приема всички по-нататъшни последствия, които Управителният съвет сметне за подходящи“, се казва в изявлението на Смит.

„Промяната изисква време и аз съм решен да свърша работата, за да гарантирам, че никога повече няма да позволя на насилието да измести разума“, посочва Уил Смит.

След смущаващия епизод на церемонията по връчването на Оскарите в неделя вечер Академията обяви в сряда, че е „започнала дисциплинарно производство“ срещу Смит.

Дейвид Рубин, президент на Академията за филмови изкуства и науки, заяви в изявление в петък, че организацията е получила и приела „незабавната оставка“ на Смит.

„Ще продължим да развиваме дисциплинарното производство срещу г-н Смит за нарушения на Стандартите за поведение на Академията, преди следващото насрочено заседание на борда на 18 април“, добави Рубин.

Дисциплинарните действия на Академията включват временно отстраняване или изключване, както и „други санкции, разрешени от Устава и Стандартите за поведение“, заявиха от организацията.

Вместо това Смит доброволно е напуснал прочутата организация на филмовите звезди, режисьори и продуценти. Като подава оставка, Смит вече няма да може да гласува за номинираните за „Оскар“ филми всяка година. Неговите творби обаче ще могат да бъдат разглеждани и номинирани за „Оскар“.


loading...