фандъкова

Йорданка Фандъкова, която бе избрана за кмет на София за четвърти път, сподели радостта от победата първо със своя съпруг Юри. Двамата са заедно от 41 години, а изборният ѝ триумф съвпада с годишнината от сватбата им, която празнуват в началото на ноември. Покрай повода семейство Фандъкови обичали да си припомнят мили случки около встъпването си в брак и да разглеждат семейните албуми със снимки.

Най-любопитният момент от сватбения им ден е, че без да иска, младоженецът щял да остави булката сама пред олтара. Юри Фандъков, който в момента е специалист по педиатрия, закъснял непростимо за церемонията, защото бил в казармата, а там му създавали проблеми.

В ритуалната зала се явил с коса под 1 сантиметър и роднините не могли да го познаят. За сметка на това Йорданка впечатлила всички присъстващи с тоалет като на принцеса Даяна. Към елегантната бяла рокля тя добавила и аксесоар – шапка с мрежа, а не обичайното було.

Сватбата била пищна, но в разгара на купона младоженците изчезнали безследно. Без да съобщят, решили да оставят гостите да празнуват и заминали за вече несъществуващия хотел „Щастливеца“ на Витоша, където изкарали медената си седмица.

„Това беше един от най-щастливите моменти в живота ми по ред причини. Една от тях беше, че никога не съм се чувствал толкова заможен – в който джоб бръкнех, вадех банкноти“, спомня си с усмивка д-р Фандъков. И до ден днешен семейство Фандъкови отбелязвали годишнините си от сватбата по един и същ начин – качвали се на Витоша, за да си припомнят младежките времена.

Приятелите им и сега се шегували, че любовната им история била достойна за роман. Двамата се запознават още като ученици в Руската гимназия. Йорданка идва да учи и живее в София, когато е само на 13 години. С бъдещия ѝ съпруг били в съседни класове, но попаднали в обща компания, която всеки ден след училище се събирала. Точното място, на което пламнала любовта им, било една от пейките в Борисовата градина, намираща се до зимната пързалка.

Сега по същите алеи, по които се държали за ръце като влюбени младежи, двамата разхождали внуците си – Алекс и Елия. Те са деца на единствената им дъщеря Михаела, която рядко се показва в публичното пространство.Фандъкова и Манолова показаха домовете си (ВИДЕО)Как живее вашият бъдещ кмет? Какъв е стилът му на живот, къде живее, как се придвижва из града? Вижт…Oct 22 2019skafeto.com

Мъжът на Фандъкова ù помогнал в битката с рак на гърдатаНастоящият кмет на София и кандидат за пореден мандат Йорданка Фандъкова разказа за един от най-труд…Oct 13 2019skafeto.com

Йорданка Фандъкова крие ревностно семейството си: Вижте кои са най-близките й хораЙорданка Фандъкова има съпруг лекар и дъщеря, щастливо омъжена за компютърен специалист. Йорданка Фа…Dec 10 2017skafeto.com

loading...