https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Харисън Форд започна своето емоционално сбогуване с Индиана Джоунс, докато присъстваше на звездната премиера на последния си филм „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ на филмовия фестивал в Кан.

Уважаваният холивудски ветеран даде старт на лебедовата песен на своя емблематичен екранен герой Индиана Джоунс, влизайки в неговия образ за пети и последен път.

80-годишният актьор беше придружен от съпругата си -актрисата Калиста Флокхарт и от колежките си от лентата – Фийби Уолър-Бридж. Харисън и 58-годишната Калиста се появиха заедно на червения килим за първи път от много години. Двамата са известни с това, че предпочитат да живеят в уединение и рядко се появяват на публични места, но явно поводът е повече от достатъчен да покажат подкрепа един на друг и близост.

Вечерта на актьора и жена му обаче беше помрачена от неудобен гаф при сядането им в Palais des Festivals, където се прожектира последният филм на Форд като Индиана. Оказа се, че мястото на Флокхарт не е до съпруга ѝ и то на собствената му, дългоочаквана премиера.

Изящната Калиста, облечена в бляскава черна рокля от тюл, беше сложена да седи не до съпруга си, а на един ред зад него, което предизвика нейната конфузна усмивка и неговото каменно изражение, пише Tialoto.

Харисън изигра за първи път ролята на Индиана Джоунс през 1981 г. във филма „Похитителите на изчезналия кивот“, а четвъртият филм за Индиана излезе през 2008 г. „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп“. В последната лента за култовия археолог пък той си партнира освен с Фийби Уолър-Бридж, също и с Мадс Микелсен и Антонио Бандерас.

На въпросната премиерата имаше и множество бляскави красавици, включително бременната Карли Клос и Джема Чан.

Звездата от „Междузвездни войни“ и актрисата от сериала „Али Макбийл“ направиха бърза смяна на тоалетите си за афтър партито след прожекцията на неговия филм, който трябва да тръгне по кината в края на юни. За втората си изява Харисън предпочете черен костюм, съчетан със сива риза, докато Калиста облече елегантна рокля на цветя.

На въпросната прожекция, в рамките на 76-ия фестивал в Кан, Харисън прие и своята почетна награда „Златна палма“.