Хари Меган коронацията на крал Чарлз Трети Опра

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Принц Хари, съпругата му Меган и майка й са участвали в „почти катастрофално“ преследване с кола, след като са били следени от папараци, каза говорител на двойката.

Инцидентът се случи, след като херцогът и херцогинята на Съсекс присъстваха на церемония по награждаването в Ню Йорк. Двойката каза в изявление: „Снощи херцогът и херцогинята на Съсекс и г-жа Рагланд бяха замесени в почти катастрофално автомобилно преследване в ръцете на кръг от изключително агресивни папараци.

„Това безмилостно преследване, продължило повече от два часа, доведе до множество близки сблъсъци, включващи други шофьори на пътя, пешеходци и двама служители на полицията в Ню Йорк.

„Въпреки че да бъдеш публична личност идва с известен интерес от страна на обществото, това никога не трябва да става за цената на ничия безопасност.“

Според New York Times полицейското управление на Ню Йорк не е получило сигнал за автомобилно преследване, включващо двойката в района.

Източник от правоприлагащите органи каза на CNN, че папараци са следвали Меган и Хари в коли, мотоциклети и скутери и че защитният екип на полицията в Ню Йорк понякога трябва да предприема действия за избягване.

Това, което знаем

Принц Хари програма за коронацията Хари и Меган на коронацията на крал Чарлз

Предполага се, че двойката смята, че преследването може да е било фатално и е включвало шест затъмнени превозни средства с неидентифицирани хора, шофиращи безразсъдно и застрашаващи конвоя и всички около тях.

Смята се, че колите са минали на червено, карали са по тротоара и са се движили на заден ход по еднопосочна улица, докато са били преследвани – и че има кадри, взети от охраната, заедно с други доказателства в подкрепа на всяка информация за това, което се е случило.

Семейството беше отседнало в частна резиденция и не искаше да компрометира сигурността на дома.

Ехо от катастрофата с Диана

Катастрофалното преследване предизвика сравнения с фаталната автомобилна катастрофа в Париж, която отне живота на майката на Хари – принцеса Даяна през 1997 г.

Принцесата е била в хотел Ritz с партньора си Доди ал-Файед, когато колата, в която са били, катастрофира в тунела Pont de l’Alma в Париж, убивайки Даяна и Доди.

Превозното средство е било преследвано от група папараци на мотоциклети преди катастрофата.

Принц Хари написа как фотографите продължават да снимат принцесата, докато тя умира. В мемоарите си той каза: „Последното нещо, което тя е виждала на тази Земя, беше светкавица на фотоапарат.“

Той също така написа: „Казаха ми, че папараците са преследвали мама, че са я преследвали като глутница диви кучета, но никога не съм посмял да си представя, че като диви кучета, те също са пирували над беззащитното й тяло.“


loading...