Хари Меган

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Смъртта на кралица Елизабет II след повече от 70 години на трона само подчерта огромното дистанциране на британското кралско семейство с принц Хари и Меган Маркъл. Беше добре известно, че връзката между британската кралска особа и американската актриса не се харесваше на покойната кралица, особено след преместването на двойката в САЩ и противоречивото им интервю с Опра Уинфри.

Дистанциране, което отново стана очевидно след съобщението, че Елизабет II е под медицинско наблюдение в замъка „Балморал“, според в. „Ел Мундо“, цитиран от сайта Защото.

Известието за крехкото здраве на монарха мобилизира цялото кралско семейство. Хари обаче беше последният, който пристигна, и първият, който си тръгна след смъртта на баба му. Посещение, което направи сам.

Според The Sun, крал Чарлз III се е обадил на Хари, докато бил до леглото на умиращата си майка, за да го информира, че „не е нито правилно, нито уместно Меган да отиде в „Балморал“, натъртвайки, че „Меган няма да е добре дошла“.

С което маркирал дистанцирането и подсказал какво ще бъде отношението към херцога на Съсекс и съпругата му Меган през следващите дни в различните официални актове и церемонии за израз на почит.

След като Елизабет II почина и Чарлз стана крал, Хари беше принуден да погълне втори горчив хап в рамките на часове. Според британските медии херцогът на Съсекс не е бил поканен на вечерята, организирана от крал Чарлз III в „Балморал“ в памет на баба му, на която, от друга страна, е присъствал по-големият му брат Уилям, който в момента заема първи в линията за наследяване на трона.

Дни по-късно, в сряда, 14 септември, на Хари беше забранено да носи военната си униформа по време на погребалната процесия. Среща, на която останалите му близки присъстваха с парадни военни мундири. Фрапантна разлика, като се има предвид, че Хари е бил професионален войник в продължение на десетилетие, през което е участвал в две бойни мисии в Афганистан.

Въпреки това, поради специфичния протокол за това събитие, Хари нямаше право да носи парадната си униформа, тъй като вече не е действащ британски военен и защото доброволно се отказа от привилегиите и задълженията си, свързани с короната.

През уикенда Хари успя да си върне униформата и да покаже своите отличия, но за пореден път се почувства публично унизен. Именно последният епизод по време на бдението в чест на баба му очевидно би наранил най-много херцога на Съсекс.

За разлика от останалите членове на семейството му, униформата на Хари не носи инициалите E.R (инициалите за „Елизабет Реджина“) в чест на баба му. Нещо, което, според изтеклата в британските медии информация, оставило принца „с разбито сърце“.

Но на него му предстояли още унижения тези дни. В неделя стана ясно, че Меган и Хари не са били поканени на банкет, организиран от баща му, крал Чарлз III. В последния момент е оттеглена поканата, получена по-рано, което според служителите на двореца се е случило, защото събитието било запазено само за активни членове на кралското семейство.

Накрая, по време на погребението на Елизабет II, Хари и Меган Маркъл получиха места на втория ред гости, заедно с принцеса Беатрис и съпруга й Едоардо Мапели Моци, който работи като мениджър в сектора на недвижимите имоти.

Междувременно първият ред беше запазен за крал Чарлз III, кралицата консорт Камила Паркър-Боулс, принцът и принцесата на Уелс – Уилям и Кейт, принц Едуард и Софи от Уесекс, както и бившия ръгбист Майк Тиндал, придружен от съпругата си Зара Тиндал, най-голямата внучка на Елизабет II.

Виж още:Какви болести издават подутите ръце на Чарлз IIIТраурът за смъртта на кралица Елизабет II още не е изтекъл, но кралските хроникьори в Англия имат но…Sep 13 2022skafeto.com

Вижте какво подразни Чарлз, докато подписва документа, че става крал (ВИДЕО)Чарлз III протоколно беше обявен за новия крал на Великобритания. На церемонията обаче бе уловен люб…Sep 13 2022skafeto.com