Хасан и Ибрахим

С визията на Джеймс Бонд се появиха на бала си абитуриентите Хасан и Ибрахим.

18-годишните виртуозни пианисти отпразнуваха завършването на средно образование заедно със съучениците в Шумен. Изключително елегантно облечени с официални костюми и папийонки, близнаците не останаха незабелязани на тържеството. Сред присъстващите на веселбата се появиха сравнения, че Хасан и Ибрахим поразително приличат на легендарния Агент 007.

„Интересното е, че съм свикнал да виждам синовете ми в костюми и не ми направи толкова силно впечатление. След толкова години на концертиране и публични изяви за мен е нормално да са официално облечени. Заложихме на елегантни костюми с папийонки, не сме търсили нищо невиждано специално“, разказа пред „България Днес“ Денис Игнатов, баща на близнаците.

Таткото влиза в ролята на шофьор на абитуриентите, които не са отваряли прозорци и да се подават през тях, както част от техните връстници правят и по този начин нарушават закона. „Помолиха ме да е тихо и скромно, защото те не обичат да привличат внимание с подобни изпълнения. Дори не искаха да се набива много на очи, когато са сред тълпата, но това беше неизбежно. Разпознаваха ги, всеки искаше да се снима с тях. Споделят ми, че се е получило хубаво празненство и ще запомнят абитуриентския си бал“, каза още пред вестника Игнатов.

Абитуриенти! Хасан и Ибрахим с визията на Агент 007 на бала (СНИМКА)

На празника за завършването си близнаците са избрани сред връстниците си да спечелят титлата „Виртуози“ и получават почетни ленти с надпис.

Голямата цел пред Хасан и Ибрахим в момента е да бъдат приети за студенти. Клавирмайсторите кандидатстват за два университета – в Нидерландия и Германия.

„На 15 юни летим за Германия, а датата за изпита в Нидерлания тепърва ще бъде уточнена. Паралелно с кандидатстването продължават и концертите, които изнасят в различни населени места в страната. Хубаво е, че от малки натрупаха опит и сега са готови смело да се впуснат в живота на големите хора“, допълни гордият баща на музикантите.

Младите пианисти Хасан и Ибрахим имат вече над 70 награди от различни национални и чуждестранни надпревари – България, Турция, Република Македония, Австрия, Малта, Полша, САЩ и Русия.

Още от Лайфстайл


loading...