херо мустафа нова година

На коледно тържество в посолството на САЩ в София американският посланик Херо Мустафа изпя заедно с Васил Найденов и Богдана Карадочева хита на Стефан Димитров и Маргарита Петкова „Нова година“, съобщава Lupa.bg. В изпълнението се включиха всички щатски дипломати у нас, които присъстваха на коледното парти в мисията. Това бе специалният поздрав на посолството на САЩ към българите по случай Новата 2020 година.

„На коледното тържество в американското посолство специални гости бяха Богдана Карадочева, Васил Найденов и Стефан Димитров. Посланикът на САЩ г-жа Херо Мустафа посрещна сърдечно звездата на България с: „А, Васил Найденов – Кеца“, а търговското аташе неочаквано запя „Телефонна любов“. Празникът завърши с песента „Нова годино“, която дипломатите и техните деца изпълниха на перфектен български език под акомпанимента на композитора Стефан Димитров. Атмосферата беше изключително приятна, както спонтанно споделиха Богдана Карадочева и Васил Найденов“, става ясно от официалната фен страница на Васил Найденов във Фейсбук.

Текстът на популярната песен е на поетесата Маргарита Петкова, а музиката и аранжиментът са на Стефан Димитров.

„Нова годино, нова годино, добре си дошла!
Нова годино, нова годино, с узрели жита.
За много години, за много години си пожелай.
Много години, здрави и мирни, за теб, роден край.“

Припевът от празничната песен знаят много българи, а към тях вече се присъедини и американският посланик Херо Мустафа, която за кратко време научи родния ни език. В началото на декември Стефан Димитров е поканен лично от Херо Мустафа да помогне на дипломатите в изпълнението на песента. Композиторът пък предложил на посланика на САЩ да доведе и Богдана Карадочева и Васил Найденов и така всички заедно да пеят на коледното тържество. „От посолството подскочиха от радост. Питаха ме, дали ще дойдат. Аз им отговорих, че това са хора с балкански сърца и няма да откажат“, разказа наскоро пред БНТ самият Стефан Димитров и добавя, че едно време и през ум не му е минавало, че ще получи покана от американското посолство.

Виж още:Ето как Херо заговори на български, след като Бойко я поомачка за здраве (ВИДЕО)Новият посланик на САЩ в България Херо Мустафа публикува видео, в което представя себе си и семейств…Nov 14 2019skafeto.com


loading...