цънцарова спорт Защо господин министър

Мария Цънцарова започва ново предаване по Би Ти Ви – „Защо, господин министър?“. То ще се излъчва всяка неделя от 19:45 ч., веднага след централната емисия на новините. Форматът ще е 20-минутен открит диалог с министър от кабинета на Кирил Петков. Предаването започва тази неделя – 6 март.

Мария Цънцарова обясни в „Тази сутрин“, цитирана от „Булевард България“, че ще търси ясни и точни отговори от членовете на изпълнителната власт по най-важните въпроси от политическия и обществения живот в страната от изминалата седмица, касаещи съответния ресор.

„Целта е да стигнем до точния човек, до точния представител на кабинета, за да открием отговори на въпросите, които не сме чули през седмицата. Изхождайки от най-голямото събитие през седмицата, ще търсим съответния министър“, каза тя.

Водещата не обяви името на първия гост, но каза, че е „човек, на когото можем да зададем всички важни въпроси до този момент, от отговорите му зависят много неща“. Тя допълни, че включванията на министрите могат да стават и чрез видеоконферентна връзка, ако те не се намират на територията на страната.

Форматът е „естествено продължение на информационния поток от новините“, каза Цънцарова. „Ще опитваме да кажем последната дума на седмицата, да сложим точката и, защо не, да дадем посоката за следващата седмица“.

„Вярвам, че важните въпроси трябва да бъдат задавани. Наш дълг е зрителите да получат отговори и именно затова отправяме питанията към хората, които взимат решения и носят отговорност за България“, добавя тя.

„В особено трудни времена като днешните от нас, журналистите, се изисква още повече, а именно да държим изпълнителната власт под контрола на критичните ни въпроси и да представляваме обществото в разговорите с управляващите“.


loading...